Clujeanul Mircea Abrudean, la momentul bilanțului. Cum arată raportul său de activitate ca Secretar General al Guvernului: „Am implementat inițiative cheie pentru România”

Clujeanul Mircea Abrudean, la momentul bilanțului. Cum arată raportul său de activitate ca Secretar General al Guvernului: „Am implementat inițiative cheie pentru România”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Secretarul General al Guvernului, clujeanul Mircea Abrudean, și-a prezentat raportul de activitate din primele 6 luni de mandat.

Fostul prefect al Clujului a fost numit, la începutul lunii iulie 2023, în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Marcel Ciolacu.

Am preluat funcția de secretar general al Guvernului anul trecut, la începutul lunii iulie. La 6 luni de mandat, sunt mândru să văd că instituția pe care o conduc, de altfel una dintre structurile cheie din aparatul central al Guvernului, a făcut progrese semnificative în direcția îndeplinirii țelurilor asumate împreună.

Am implementat inițiative cheie pentru România, cu impact pe termen lung în viețile oamenilor și care ne vor asigura un parcurs sigur european, debirocratizat și durabil. 8 piloni majori, 8 domenii care asigură pentru România: Rezultate. Viziune. Stabilitate. Sustenabilitate. Digitalizare. Inovare. Simplificare. Continuitate. Continuăm împreună, privim spre Viitor!”, a transmis Mircea Abrudean.

Printre cele mai importante realizări ale șefului Secretariatul General al Guvernului (SGG) se numără: 

• Reușita ca SGG să fie punct național instituțional pentru 4 dintre comitetele esențiale ale OCDE: Comitetul privind Guvernanța Publică, Comitetul privind Politica de Reglementare, Comitetul pentru Guvernanța Corporativă, Comitetul pentru Înalții Funcționari pentru Buget.

• SGG este Autoritate Coordonatoare Națională pentru Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE): România a primit 33,9 milioane de euro pentru rambursarea cheltuielilor realizate de autoritățile publice ca răspuns la secetă, valurile de căldură și incendiile de vegetație - Am demarat implementarea grantului din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene – secetă 2022, având în vedere calamitățile naturale care au afectat România începând cu vara anului 2022.

• Alocarea a 5.719.258,62 lei pentru primul mecanism integrat de identificare și simplificare a sarcinilor, proiectul SIPOCA 399 - Zero birocrație

• 37 de ședințe pregătitoare în vederea organizării ședințelor de Guvern; 38 de ședințe de Guvern

• SGG a fost prima instituție din administrația centrală a cărei hotărâre de reorganizare a fost aprobată în ședință de Guvern. Actul normativ reprezintă prima etapă de reorganizare la nivelul SGG ca ordonator de credite (incluzând și entitățile fără personalitate juridică din cadrul Aparatului de lucru al Guvernului, pentru care SGG are calitatea de angajator). Acest proces de reorganizare se va finaliza cu reducerea numărului de posturi de la 769 la 670, din care vor mai rămâne doar 53 de funcții de conducere,  respectiv 7,91%.

• Finalizarea proiectului SIPOCA 695 – Consolidarea sistemului de management al calității, în valoare de 6 milioane de lei cu următoarele rezultate, pentru SGG și alte 6 instituții aflate în coordonarea/finanțarea instituției:

• Sistem de management al calității certificat conform ISO 9001:2015;

• Implementarea cadrului comun de autoevaluare (CAF);

Comenteaza