Clujeanul Csoma Botond, liderul de grup al UDMR la Camera Deputaților

Clujeanul Csoma Botond, liderul de grup al UDMR la Camera Deputaților
| Foto: antena3.ro

Deputatul de Cluj, Csoma Botond a fost ales în funcția de lider al grupului UDMR din Camera Deputaților.

„Membrii noilor grupuri parlamentare ale UDMR, care au câștigat mandate după alegerile parlamentare din 6 decembrie s-au întâlnit miercuri la Cluj-Napoca. În cadrul şedinței a fost aleasă conducerea celor două grupuri”, a transims UDMR prin intermediul unui comunicat de presă.

Deputatul de Cluj, Csoma Botond a fost ales în funcția de lider al grupului UDMR din Camera Deputaților. Vicelideri de grup sunt Szabó Ödön, deputat de Bihor și Benedek Zakariás, reprezentantul diasporei interne maghiare din Transilvania. Nagy Szabolcs, deputat de Satu Mare a fost  ales în funcția de secretar. 

Senatorul Cseke Attila a fost reales lider de  grup al Uniunii în Camera superioară a Parlamentului. Senatorul Fejér László Ödön este vicepreşedinte, iar în funcția de secretar al grupului UDMR a fost  ales senatorul Császár Károly.

UDMR a obținut la Cluj un mandat de deputat prin Csoma Botond și unul de senator prin Laszlo Attila.

Conform rezultatelor finale ale alegerilor din 6 decembrie, în județul Cluj, UDMR a obținut 24.574 de voturi (11,98%) la Camera Deputaților și la Senat 24.521 voturi, adică 11,95% din total.

Comenteaza