Ciucă spune că va candida la prezidențiale dacă partidul i-o cere

Ciucă spune că va candida la prezidențiale dacă partidul i-o cere
| Foto: Facebook Nicolae Ciucă

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că partidul este suveran şi, dacă acesta îi va cere să candideze la alegerile prezidenţiale, va proceda ca atare.

Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din acest an, după ce europarlamentarul Rareş Bogdan a spus că este obligat să facă acest lucru dacă partidul îi va cere.

"Dacă partidul va solicita acest lucru, partidul este suveran în astfel de situaţii şi voi proceda ca atare", a afirmat Ciucă, la sediul central al PNL.

El a adăugat că încă nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre liste comune la alegerile parlamentare şi despre un candidat comun la prezidenţiale.

"Sunt ipoteze, dar, în momentul de faţă, niciuna nu este pe masă, nu s-a discutat deloc. Aici e o analiză care se va petrece după ce vom avea rezultatele după ziua de 9 iunie şi, în funcţie de aceste rezultate, vom avea fiecare dintre noi concluziile respective şi se vor transforma în decizii. Nu putem să vorbim de listă comună (pentru alegerile parlamentare - n.r.), lista comună se poate aborda doar în situaţia în care există un candidat comun (la alegerile prezidenţiale - n.r.)", a explicat preşedintele PNL.

Comenteaza