Ciucă, despre numirea lui Abrudean la șefia SGG: Avem toate avizele necesare pentru această funcție. Împreună cu Marcel Ciolacu vom găsi o soluţie

Ciucă, despre numirea lui Abrudean la șefia SGG: Avem toate avizele necesare pentru această funcție. Împreună cu Marcel Ciolacu vom găsi o soluţie
| Foto: Facebook

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat joi despre numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului că până în acest moment, au toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie şi împreună cu premierul Marcel Ciolacu vor găsi o soluţie în acest sens.

"Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare şi necesare pentru bunul mers al guvernării şi pentru bunul mers al tuturor măsurilor pe care noi le-am luat să avem această discuţie cât de curând posibil, când avem finalizate aceste chestiuni. Nu este obligatoriu o prioritate", a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a amintit că Mircea Abdrudean a lucrat în fostul Guvern, "a fost şeful Cancelariei, unde "a lucrat foarte bine".

"Până în acest moment, avem toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcţie, cred că împreună cu domnul Marcel Ciolacu vom găsi o soluţie în acest sens", a precizat Ciucă.

Întrebat despre informaţia privind avizul negativ de la servicii, Nicolae Ciucă a spus că "acum două sau trei luni, domnul Abrudean a primit acces la documente clasificate de cel mai înalt nivel".

Întrebat despre un eventual aviz negativ primit de la SRI, Ciucă a răspuns că nu a văzut "acest aviz, nu se dă aviz pe chestia aceasta", a afirmat el. "Luăm în considerare să rezolvăm această problemă la nivelul coaliţiei", a mai spus fostul premier Nicolae Ciucă.

Abrudean: "Este o chestiune strict politică"

"Este o chestiune strict politică, o gestionează conducerea partidului, cred că au comentat colegii mei. (...) Sunt discuţii în coaliţie pe care le vor lămuri la nivel strict politic", a spus Mircea Abrudean, la sediul central al PNL, unde a avut loc o şedinţă a conducerii partidului cu miniştrii şi secretarii de stat liberali, scrie Agerpres.

Întrebat dacă există o incompatibilitate între el şi premierul Marcel Ciolacu, Abrudean a răspuns: "Eu nu l-am auzit pe domnul prim-ministru Ciolacu având un punct de genul acesta". 

Comenteaza