Cîţu, despre evaluarea miniştrilor: „Premierul Ciucă îşi face propria evaluare, iar noi la partid o facem pe a noastră”

Cîţu, despre evaluarea miniştrilor: „Premierul Ciucă îşi face propria evaluare, iar noi la partid o facem pe a noastră”
| Foto: digi24.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, la Senat, despre evaluarea miniştrilor din cabinetul Ciucă, că premierul îşi face propria evaluare, iar la partid se face propria evaluare, iar când va exista o concluzie, o vor aduce în BEX şi vor lua decizii.

”Evaluarea miniştrilor nu se face într-o singură zi, se face zilnic. Aşa cum dumneaovastră evaluaţi performanţa Guvernului sau cetăţenii României evaluează performanţa Guvernului zilnic, aşa fac şi eu ca preşedinte al PNL. Mă interesează să avem, cel puţin reprezentanţii PNL în Guvern, să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL”, a afirmat Cîţu, potrivit news.ro

Preşedintele PNL a precizat că partidul a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează pe funcţii şi ”atunci când este nevoie să facem o schimbare, o facem”. 

”Evaluările sunt zilnice. Când vom avea o concluzie, o vom aduce în BEX şi vom lua şi decizii”, a spus liberalul.

Întrebat dacă evaluarea miniştrilor este făcută de premier, Florin Cîţu a răspuns: ”Binenţeles că premierul îşi face propria evaluare, noi la partid ne facem propria evaluare. Pe noi ne interesează şi ne uităm în sondaje cum creşte partidul, unde putem să îmbunătăţim, unde avem probleme, care sunt lucrurile care au făcut să nu creştem atât de rapid pe cât am fi putut să creştem în ultima perioadă şi cum putem să îmbunătăţim”. 

Liderul PNL a ţinut să precizeze că, până la urmă, conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile să se asigure că PNL, în 2024, va fi cel mai mare partid din România”. 

Întrebat ce se întâmplă dacă evaluarea partidului nu cloincide cu cea a premierului, Cîţu a spus: ”Vedem atunci ce se întâmplă. Eu cred că toşi membrii PNL, nu cred, sunt sigur, aici nu există niciun dubiu, doresc binele PNL. Eu nu cred că există un om în PNL, şi ştiţi foarte bine, preşedintele PNL s-a dat la o parte când a fost nevoie ca să mergem mai departe. Nu cred că există un alt membru al PNL care să spună că el se cramponează de funcţie, doar pentru că nu ştiu ce  motiv. (..) Astăzi, când vorbim, suntem în procedură de evaluare”. 

Florin Cîţu a mai spus că nu vrea să se spună că este nemulţumit. ”Sunt îngrijorat de preţurile care cresc, de dobânzile care cresc, că economia a încetinit, că avem o rată a şomajului care începe iar să crească, sunt îngrijorat că, dacă nu ai o ecnomie performantă, nu ai cum să ai grijă nici de refugiaţi şi nu poţi să creşti în viitor. Nu spun că sunt nemulţumit, dar spun că sunt îngrijorat, şi ca preşedinte al PNL am dreptul să fiu îngrijorat.

Întrebat despre nemulţumirile privind miniştrii, Florin Cîţu a arătat că ”peste tot se poate mai bine”. 

”Ideea este următoarea, sunt reforme pe care trebuie să le facem şi să le prezentăm românilor anul acesta, sunt în PNRR, suint 30 de miliarde pe masă pe care nu vrem să îi pierdem, nu vreau să aud scuza că din cauza războiului din ucraina nu luăm 30 de miliarde de euro. Nu vreau să aud scuza că din cauza războiului, economia nu îşi revine rapid”, a mai declarat Florin Cîţu, precizând că este datoria coaliţiei să îi protejeze pe români de aceste şocuri. 

Cîţu a mai spus: ”Nimeni nu a vorbit de remaniere aici, eu vorbesc despre evaluare iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine” şi a menţionat că toţi miniştrii sunt evaluaţi şi acolo unde are de spus le va spune. 

Intrebat dacă subiectul evaluării miniştrilor va fi prezentat în şedinţa conducerii PNL, Florin Cîţu a arătat că în BEX vor fi alte discuţii, precum vizita sa în SUA, ca preşedinte al Senatului. 

Comenteaza