Cîțu, către prefecți: "Vreau ca cele 932 de centre de vaccinare care sunt în afara spitalelor să fie gata"

Cîțu, către prefecți: "Vreau ca cele 932 de centre de vaccinare care sunt în afara spitalelor să fie gata"

Premierul Florin Cîţu le-a transmis marți prefecţilor, că cele 932 de centre de vaccinare din afara spitalelor trebuie să fie gata săptămâna viitoare, când se estimează că va începe etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19.

„Vaccinurile vin. Avem 140.000 de vaccinuri săptămânal. (...) Trebuie cu toţii să continuăm şi să accelerăm această campanie de vaccinare. Intenţia noastră este ca de la jumătatea săptămânii viitoare să trecem la etapa a doua pentru vaccinare şi asta înseamnă că va trebui să avem acele centre în afara spitalelor. E vorba de 932 de centre şi aici este nevoie de susţinerea dumneavoastră. Trebuie să avem aceste centre cât mai repede funcţionale. Vreau ca aceste 932 de centre să fie gata până la începutul etapei a doua, ceea ce înseamnă după estimările noastre şi domnul ministru al Sănătăţii este acolo, ministrul de Interne, ministrul Apărării, din estimările noastre, săptămâna viitoare ar trebui să începem etapa a doua. Deci înseamnă că aceste centre, care sunt în afara spitalelor, ar trebui să fie gata săptămâna viitoare şi nu cred că avem vreo scuză să nu fie gata săptămâna viitoare”, a spus marți premierul Florin Cîţu.

De la debutul vaccinării anti-COVID-19 și până luni după-amiază în România s-au vaccinat 25.508 cadre medicale.

Județul Cluj va avea aproximativ 30 de centre de vaccinare pentru populația generală și 24 de centre pentru personalul medical. În Cluj-Napoca, vor fi amenajate 13 centre de vaccinare pentru populație, 11 în școli și două în unități sanitare.

Comenteaza