Cioloș: Nu o să candidez. Din ce a spus președintele eu nu am înțeles că mi-a cerut să candidez

Cioloș: Nu o să candidez. Din ce a spus președintele eu nu am înțeles că mi-a cerut să candidez
Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că nu o să candideze la alegerile parlamentare.

El a precizat că din ceea ce a spus președintele Klaus Iohannis, în urmă cu o zi, el nu a înțeles că șeful statului i-ar fi cerut să candideze.

"Nu. Am spus că nu o să candidez. Și eu nu am înțeles din ceea ce a spus domnul președinte Iohannis că mi-a cerut să candidez", a afirmat Cioloș, citat de agerpres.ro. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, personal, crede că Dacian Cioloş ar face bine să continue proiectele, dar atunci să îşi declare măcar "simpatia sau adeziunea" pentru partidul cu care ar putea să colaboreze în viitor, după alegerile parlamentare.

Iohannis a reafirmat că după alegerile parlamentare nu va nominaliza persoane independente politic pentru poziţia de premier al României. "După alegeri vom avea un guvern politic, asta însemnând că toată lumea va reprezenta un partid. Aşa funcţionează democraţia", a spus şeful statului.

Întrebat dacă se va contura o majoritate care îl propune pe Cioloş premier, preşedintele a răspuns: "Atunci probabil poziţia mea va trebui să fie cea pe care am avut-o şi în 2009".

 

Comenteaza