Ciolacu se compară cu Elveția: „La fel, nimeni nu ne dă şanse la moțiunea de cenzură. Ne vom bate până la ultimul vot.” Ce replică amuzantă a primit

Ciolacu se compară cu Elveția: „La fel, nimeni nu ne dă şanse la moțiunea de cenzură. Ne vom bate până la ultimul vot.” Ce replică amuzantă a primit
| Foto: Facebook.com/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu se arată încrezător în perspectiva moţiunii de cenzură a PSD, comparând situaţia cu cea a Elveţiei, căreia nimeni nu îi dădea şanse în partida cu Franţa, de la Euro 2020, disputată luni la București, în urma căreia campionii mondiali au fost eliminați.

Președintele social-democraților, care a fost prezent la meci, pe Arena Națională, mizează şi pe „ratangiul de serviciu Cîţu”.

„Aseară, alături de alte zeci de mii de spectatori, am văzut ce înseamnă să lupţi până în ultima clipă. Să fii epuizat, dar să crezi până la capăt în şansa ta. Ca şi Elveţiei, nimeni nu ne dă şanse azi la moţiunea de cenzură. Dar ne vom bate până la ultimul vot. Evident, contăm şi pe ratangiul de serviciu Cîţu. Hai că se poate!”, a scris Ciolacu marţi pe Facebook, postând o imagine de la meci, unde a stat în tribună alături de primvicepreşedintele partidului Sorin Grindeanu.

Ulterior, Ciolacu a declarat la Antena 3 că în opinia sa, şansele ca moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîţu să treacă încă sunt 50 %, relatează news.ro.

Camera Deputaţilor şi Senatul reunite în şedinţă comună dezbat şi votează marţi prima moţiune de cenzură împotriva actualului Executiv, iniţiată de PSD şi intitulată „România EŞUATĂ. Recordul «fantastic» al Guvernului Cîţu”. Potrivit liderului PSD Marcel Ciolacu, mai sunt necesare 18 voturi pentru ca moţiunea să treacă, în condiţiile în care toţi parlamentarii social-democraţi vor fi prezenţi în plen. PSD mizează pe voturile parlamentarilor AUR, ale neafiliaţilor, dar şi pe voturi din grupul minorităţilor.

Senatorul USR PLUS, Cristi Berea susţine că Marcel Ciolacu nu poate compara şansele PSD la moţiunea de cenzură cu situaţia Elveţiei, care nu era favorită şi a învins Franţa în optimile Euro 2020, motivând că ”după ce te-a ţinut Dragnea atâţia ani în cantonament, nu ai cum să joci bine şi să mai şi câştigi”.

Comenteaza