Ciolacu exclude o alianță PSD-AUR: „Ar fi cea mai grea greșeală pentru România”

Ciolacu exclude o alianță PSD-AUR: „Ar fi cea mai grea greșeală pentru România”
| Foto: digi24.ro

Președinte PSD și premier al României, Marcel Ciolacu a spus în emisiune la Digi24 că nici el și nici partidul său nu vor face alianță cu cei de la AUR, nici acum și nici în viitor.

Prim-ministrul României susține că nici n-au existat astfel de discuții până acum.

„O spun public. Este exclusă o alianța a mea sau a PSD cu AUR. Nci n-am avut astfel de discuții și nici nu există comunicare cu reprezentanți ai AUR”, a mai adăugat Marcel Ciolacu precizând că o alianță cu partidul condus de George Simion „ar fi cea mai grea greșeala pentru România, nu pentru PSD, ci pentru România”, scrie g4media.ro.

Marcel Ciolacu a subliniat din nou că PSD nu și-a stabilit candidatul la președinția României, și că „deocamdată nu el este candidatul”. Întrebat dacă vrea să candideze, acesta a răspuns că decizia o va lua partidul după alegerile europarlamentare.

Liderul social-democrat a recunoscut că extremismul este în trend în toată Europa, nu doar în România, și a invitat partidele să facă front comun pentru a le explica cetățenilor pericolul ca aceste partide să ajungă la putere.

„Trebuie văzut și contextul care-i favorabil pentru extremiști. Venim după pandemia care a provocat niște mutații. Am avut o criză energetică. Apoi s-a declanșat un război, deci și criză de securitate majoră. Acum ni se vând știri că vin peste noi imigranți, afganii, sirienii… De aceea partidele democratice, în loc să se atace prea mult între ele, ar trebui să facă un coridor împotriva extremiștilor. Noi politicienii trebuie să le explicăm oamenilor ce se întâmplă”, a spus Ciolacu.

Comenteaza