”Cineva trebuie să explice în fața procurorilor cum s-au cumpărat 100 de milioane de vaccinuri de peste 700 milioane de euro, pentru 15 milioane de oameni”

”Cineva trebuie să explice în fața procurorilor cum s-au cumpărat 100 de milioane de vaccinuri de peste 700 milioane de euro, pentru 15 milioane de oameni”
| Foto: digi24.ro

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică seara, că cineva trebuie să explice cum s-au cumpărat în România în timpul pandemiei de coronavirus 100 de milioane de vaccinuri de peste 700 de milioane de euro, pentru 15 milioane de oameni.

Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, la Antena 3, că cineva trebuie să explice cum s-au cumpărat în timpul pandemiei de coronavirus 100 de milioane de vaccinuri de peste 700 de milioane de euro, pentru 15 milioane de oameni, iar explicațiile ar putea fi date ”poate și în fața procurorilor”.

Președintele Camerei Deputaților a transmis că nu înțelege de ce România a mai cumpărat la un moment dat încă 40 de milioane de doze de vaccin, deși avea în stocuri 65 de milioane de doze de ser anti-COVID-19.

”Au cumpărat prima oară 65 de milioane de doze. Au expirat acum câteva zile vreo două milioane, le-am aruncat. Noi avem o ţintă de populaţie pentru vaccinare de 15 milioane de români, în mai anul trecut, ministrul USR, mi se pare, de la Sănătate, a semnat un memorandum către Guvern, a fost contrasemnat de domnul Barna, pentru că era vicepremierul cu atribuţii pe sănătate şi mai sunt doi semnatari, ministrul de Finanţe şi prim-ministrul, dar toată procedura e plecat din zona de sănătate”, a declarat Ciolacu.

El a acuzat fostul Guvern că a mai făcut un contract de 40 de milioane doze, pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România, iar costul acestora a fost de 730 de milioane de euro. ”Au mai făcut un contract de 40 de milioane doze de vaccin pentru anii 2022 şi 2023, care nu au venit încă în România”, a spus Ciolacu , la Antena 3, transmite news.ro

Liderul PSD a precizat că ultimul din lanţ este premierul şi ministrul de Finanţe. ”E o incoerenţă de logică. (..) Eu ce pot să spun foarte clar este, ca oameni politici, trebuie să vii să dai explicaţii. Pe urmă, dacă ai avut interese sau nu ai avut interele, mi-e greu să cred că nu ai avut interese la suma de 630 de milioane”, a mai spus liderul  PSD. 

Comenteaza