Cine va fi premierul României dacă Elena Udrea va fi preşedinte?

Cine va fi premierul României dacă Elena Udrea va fi preşedinte?
Elena Udrea, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, a vorbit la Cluj, într-un interviu acordat în exclusivitate la Realitatea FM, despre viitorul premier al ţări, în cazul în care va deveni preşedinte.

Venită la Cluj cu ocazia Zilelor Municipiului Turda, Udrea a vorbit despre relaţia sa cu primarul Emil Boc.

Întrebată cum vede colaborarea cu edilul Clujului, care şi-a sfidat partidul prin decizia de a o susţine în cursa pentru Preşedinţie, în contextul nou-adoptatei legi a traseismului politic, liderul PMP a susţinut că parteneriatul dintre cei doi este unul de lungă durată, bazat pe existenţa unei viziuni comune.

"Ştiţi, era o glumă, spuneau că deviaţionismul este atunci când tu menţii linia, iar partidul tău o ia razna. Cam aşa este cu mine şi cu domnul Emil Boc. Noi am rămas pe aceeaşi linie, am rămas cu aceleaşi obiective, cu aceleaşi convingeri, în aceeaşi echipă. Partidul cu domnul Vasile Blaga a cotit-o. Deci eu şi Emil Boc am făcut echipă şi în PDL şi la Guvern, facem şi acum echipă", a afirmat Udrea. 

Cu toate acestea, şansele ca Boc să se reîntoarcă la Palatul Victoria în calitate de premier sunt scăzute. "Voi dori să am un premier care ştie ce are de făcut pentru România, care are viziune economică, un premier curajos, care ia decizii responsabile [...] Dl. Traian Băsescu a spus că nu mai doreşte să fie premier, iar dl. Emil Boc nu cred că ar mai pleca a doua oară de la Cluj", a mai precizat liderul PMP.

Potrivit lui Udrea, Boc a fost abordat în legătură cu o posibilă depunere a candidaturii sale la alegerile prezidenţiale, însă acesta a refuzat propunerea.

"L-am susţinut, am avut o discuţie cu dânsul, chiar două, în care am încercat, asta acum un an, să aduc argumente de ce ar trebui să fie dânsul candidatului PDL la vremea aceea, sau ulterior, al PMP. Poziţia dânsului a fost categorică şi ce a urmat ştiţi şi dumneavoastră", a afirmat aceasta.

Interviul exclusiv cu candidatul PMP la prezidenţiale a fost difuzat luni, la ora 9:00, la Realitatea FM.

Comenteaza