Cine este femeia care ar putea conduce România. Anca Dragu Paliu, şefă la Senat + planurile sale pentru Parlament

Cine este femeia care ar putea conduce România. Anca Dragu Paliu, şefă la Senat + planurile sale pentru Parlament
| Foto: gov.ro

Senatul României are la conducerea lui o femeie, pentru prima dată în istoria acestei instituţii, pe Anca Dragu Paliu.

Anca Dragu a fost, în trecut, la Ministerul Finanţelor. Este economist, cu studii făcute în America. A intrat în politică pe uşa guvernului tehnocrat al lui Cioloş, în anul 2015. Acum s-a instalat la Senat.

„Am petrecut foarte puţin timp în birou. Este, după cum vedeţi, un spaţiu prietenos cu mişcarea. Ca să vii de la birou până la sălile de şedinţă, într-adevăr, trebuie să te mişti, să ai condiţie fizică şi, dacă nu o ai, o capeţi”, spune Anca Dragu Paliu, preşedinte Senat, potrivit Mediafax.

Anca Dragu a fost un ministru mai puţin public, spune ea. Acum conduce Senatul şi nu o sperie că are în subordine o armată de bărbaţi. Spune că nu sunt unii mai buni decât alţii. Admite că a fost o ascensiune rapidă, dar tocmai ăsta este avantajul. Poate să aducă prospeţime într-un Parlament ferecat, aflat la un hău distanţă de cetăţean.

„O ascensiune rapidă, dar nu aş spune prea repede pentru că în felul acesta pot să aduc o oareşce prospeţime şi chiar inocenţă. Vreau să aduc în spaţiul public acest concept de bine public. Să iei măsuri, să faci legi, să implementezi aceste măsuri pentru binele tuturor, pe termen lung”, mai spune Andra Dragu Paliu.

De la politicieni la cetăţeni de rând, cu toţii am fost afectaţi de pandemie. Chiar şi Anca Dragu, care spune că pentru ea a fost un şoc.

„A trebuit să gătesc foarte mult pentru că eram toţi acasă. Nu mai mâncam la serviciu sau la şcoală. A trebuit să-l învăţ pe copilul meu să fie foarte cuminte şi să se poarte în lecţiile online, ca şi la clasă. I-am interzis să închidă camera. Cred că ei se simt mai bine la şcoală şi interancţionează acolo”, mai spune şefa de la Senat.

Dacă preşedintele Klaus Iohannis va intra în incapacitatea exercitării funcţiei, Anca Dragu ar putea deveni prima femeie preşedinte, chiar şi interimar.

Comenteaza