Cine a câştigat primăriile importante din judeţ REZULTATE

Cine a câştigat primăriile importante din judeţ REZULTATE
Învins categoric la Cluj-Napoca, PSD a luat 2 primării deţinute până acum de PNL, dar a şi pierdut una dintr-un fost fief electoral.

Cristian Matei (PSD) este noul primar al Turzii, după ce a câştigat în faţa primarului de până acum, Tudor Ştefănie (PNL).

Şi la Gherla, PSD, prin Ioan Neselean, a reuşit să câştige primăria, în detrimentul primarului din ultimii patru ani, Marius Sabo (PNL). Costan Morar (PSD) şi-a recâştigat la vot funcţia de edil al municipiului Dej.

Mircea Moroşan (PNL) a mai obţinut şi el un nou mandat de primar al oraşului Huedin. PNL a câştigat primăria municipiului Câmpia Turzii, prin Dorin Lojigan, oraş unde administraţia a fost condusă între 2012 şi 2016 de PSD, prin Radu Hanga.

Dintre comunele apropiate Clujului, PNL a câştigat la Floreşti prin Horia Şulea, în timp ce PSD a câştigat la Apahida (Grigore Fati), Baciu (Florin Mureşan), dar şi la Gilău (Dumitru Sfârlea) şi Feleacu (Gabriel Costea). Cele două forţe politice mari, PNL şi PSD, se declară fiecare mulţumite cu ce au obţinut la nivelul judeţului Cluj.

PNL, prin victoria categorică de la municipiu dar şi cea mai puţin categorică, care se prefigurează la judeţ, este câştigătorul alegerilor locale din Cluj, în unul din fiefurile sale electorale din Ardeal. PNL estimează că va avea în final 37 de primării în total în judeţ, ceea ce înseamnă, potrivit copreşedintelui PNL Cluj Daniel Buda, „o enormă responsabilitate".

De cealaltă parte, PSD, prin vocea liderilor săi judeţeni, Remus Lăpuşan şi Cornel Itu văd jumătatea plină a paharului, respectiv cele 33 de primării pe care le va obţine, cel mai probabil, în judeţul Cluj, cu 10 mai mult decât în mandatul 2012-2016, cu faptul că niciun primar PSD în funcţie nu a pierdut alegerile şi că la CJ Cluj va avea 2, 3 sau 4 consilieri judeţeni în plus.

Comenteaza