Video Centura Metropolitană face probleme la Apahida. Edilul comunei cere o „justă despăgubire”

Centura Metropolitană face probleme la Apahida. Edilul comunei cere o „justă despăgubire”
| Foto: arhiva

Mai mulți locuitori ai comunei Apahida sunt nemulțumiți de traseul Centurii Metropoiltane care este prevăzută să fie construită pe locurile unde aceștia au case sau terenuri.

Primarul Apahidei a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum ar putea fi rezolvate astfel de probleme.

 „Și eu sunt puțin afectat de acest drum, de această conexiune. Este neplăcut pentru oricine, dar trebuie să înțelegem cu toții că o asemenea construcție nu se poate face în aer. Până la urmă trebuie să treacă pe terenul cuiva, problema esențială este să se facă o justă despăgubire.

Am purtat discuții și cu proiectanții, chiar dacă trece prin centrul satului Apahida este cea mai mică porțiune prin care trece drumul prin sat. În zona centrală, satul este mult îngustat, cel mai deranjat va fi pentru cei care locuiesc în blocurile de pe strada Pietroasa, iar proiectanții au spus că vor prevede măsuri de antifonare”, a declarat la ZIUA LIVE Grigore Fati.

Acesta a sublinat că trebuie „să acceptăm că este neplăcut” pentru cei care vin în contact cu drumul, dar problema poate fi rezolvată dacă se va face o „justă despăgubire”.

Edilul din Apahida a mai precizat că, dacă se discută despre această conexiune, între DN16 și centură, trebuie să se asigure soluții ca, în comuna Apahida, să nu se întâmple blocajele din Florești, Baciu.

Proiectul prevede construirea de drumuri noi cu cel puțin 4 benzi sau lărgirea drumului existent. Prima etapă cuprinde 65 km de centură și de drumuri de legătură, dintre care TR35 are 41 km, iar a doua, drumuri de legătură de 30 km, dintre care Apahida - 2,2 km, Florești - 7 km și Cluj-Napoca – 21 km. 

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania, traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele - Apahida. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Comenteaza