Ce spune premierul Ciucă de majorarea pensiilor: „Discutăm de o decizie responsabilă”

Ce spune premierul Ciucă de majorarea pensiilor: „Discutăm de o decizie responsabilă”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre majorarea pensiilor, că discutăm de o decizie responsabilă şi nu vrem să lansăm cifre care nu se susţin pe date din buget” şi a precizat că a discutat şi la PNL ipoteze cu care să vină în coaliţie.

”Am discutat acest subiect împreună cu domnul preşedinte Ciolacu şi am discutat în guvern posibilitatea să avem date concrete despre proiecţia bugetului pentru anul 2023. Am discutat cu ministrul de Finanţe şi în luna octombrie vom avea în primă analiză proiectul de buget pentru 2023, urmând ca în noiembrie să fie înaintat Parlamentului pentru aprobare”, a spus premierul, după un eveniment al Curţii de Conturi.

Liberalul a adăugat: ”Ne dorim să ne asumăm angajamentul ca în noiembrie să avem bugetul aprobat. Nu am făcut simulările. Dacă nu avem cifrele...”.

Premierul a mai spus: ”Discutăm de o decizie responsabilă şi nu vrem să lansăm cifre care nu se susţin pe date din buget”. Ciucă a precizat că a discutat şi la PNL ipoteze cu care să vină în coaliţie, în privinţa majorării pensiilor.

Comenteaza