Ce spune premierul Ciolacu de candidatura la prezidențiale: „Nu trebuie să ne mai ținem cu mâinile de funcții”

Ce spune premierul Ciolacu de candidatura la prezidențiale: „Nu trebuie să ne mai ținem cu mâinile de funcții”
| Foto: stirileprotv.ro

Preşedintele PSD a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că încă nu a decis dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar a subliniat necesitatea unei stabilităţi politice.

Premierul României spune că își dorește un președinte care să construiască ceva în țara asta.

"Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţie. Nu am hotărât acest lucru. Cred că în primul şi primul rând trebuie să hotărăsc cu colegii mei, dar şi cu mine însumi. Dar ce îmi doresc, îmi doresc un preşedinte care să construiască. Am pierdut prea mult timp certându-ne", a declarat Marcel Ciolacu în faţa a câteva sute de delegaţi la Conferinţa Judeţeană de alegeri a PSD Iaşi.

Ciolacu a afirmat că este nevoie de stabilitate politică şi a subliniat totodată importanţa meritocraţiei.

"Toată lumea întreabă de ce avem o listă comună. Avem nevoie de o stabilitate politică. Există o stabilitate la nivel local. Un primar are un mandat de patru ani, un preşedinte de Consiliu Judeţean are un mandat de patru ani. Nu se poate ca în 10 ani să avem 10 prim-miniştri. Nu se poate să avem în ultimii 10 ani sute de miniştri. Ţările care s-au dezvoltat au avut miniştri timp de 17 ani la Transporturi", a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul social-democraților a subliniat totodată importanţa meritocraţiei în clasa politică.

"Normal, în cazul în care eşti corupt, pleci acasă, în cazul în care nu ai performanţă, pleci acasă, dar nu schimbăm preşedinţii în interiorul partidelor sau nu ne mai plac premierii. Trebuie să învăţăm, ca oameni politici, unde e linia roşie şi diferenţa între om politic şi om de stat. Nu trebuie să ne mai ţinem cu mâinile de funcţii. A venit momentul să construim pentru România", a afirmat Marcel Ciolacu.

Comenteaza