Ce spune Daniel Buda despre cererea de demisie a lui Florin Cîțu din fruntea PNL

Ce spune Daniel Buda despre cererea de demisie a lui Florin Cîțu din fruntea PNL
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Președintele PNL, Florin Cîțu, ar fi așteptat de colegii liberali, la întoarcerea din vizita pe care o face în Statele Unite ale Americii, cu o solicitare de a demisiona din funcție, susțin mai multe surse politice.

Ar fi peste 40 de lideri de organizații județene PNL care au semnat o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu demisia de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, potrivit g4media.ro.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe liderul PNL Cluj, Daniel Buda, pentru a comenta situația din interiorul partidului. Europarlamentarul clujean a precizat că este prins între ședințe și nu a dorit să spună prea multe despre acest subiect.

„Sunt chestiuni care țin de aspectele interne ale partidului! La momentul potrivit vor fi comunicări publice dacă va fi nevoie!”, ne-a transmis Buda.

Conform acelorași surse, scrisoarea îi va fi înmânată joi lui Cîțu de către prim-vicepeședinții partidului. Liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliție cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

În caz contrar, partidul ar putea organiza un nou congres extraordinar pentru alegerea unui nou președinte.

Reamintim, Florin Cîțu a fost ales președinte al PNL în luna septembrie a anului 2021, după ce l-a învins în alegerile interne pe Ludovic Orban, beneficiind de un sprijin puternic din partea organizației clujene a liberalilor.

Comenteaza