Ce spune Ciucă despre varianta unui candidat comun PNL-PSD la prezidențiale

Ce spune Ciucă despre varianta unui candidat comun PNL-PSD la prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni seara că Partidul Naţional Liberal nu poate să nu aibă propriul candidat la alegerile prezidenţiale, el subliniind că întotdeauna va susţine un candidat din partea PNL.

"Partidul Naţional Liberal nu poate să nu aibă un candidat la alegerile prezidenţiale, Partidul Naţional Liberal este un partid istoric, este partidul cu cea mai îndelungată istorie în politica europeană", a spus Ciucă, într-o emisiune la Realitatea Plus.

Întrebat despre varianta unui candidat comun PNL - PSD la funcţia de preşedinte al României, Nicolae Ciucă a răspuns: "Nu putem să ne înţelegem pe toate situaţiile".

De asemenea, întrebat dacă l-ar susţine pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în cazul în care acesta ar candida pentru funcţia de şef al statului, liderul liberalilor a afirmat: "Nu sunt membru PSD. Sunt membru PNL şi voi susţine totdeauna un candidat din partea Partidului Naţional Liberal".

Liberalul a arătat că va avea aceeaşi opţiune şi la alegerile locale.

"În primul rând, aş susţine un candidat PNL. Şi de fiecare dată există şi a treia soluţie, motiv pentru care, în acest moment, Partidul Naţional Liberal îşi pregăteşte armata, activul de partid, să poată să intre în alegeri, astfel încât să îşi susţină candidatul", a completat Nicolae Ciucă.

Președintele liberalilor a reiterat că în statutul PNL este prevăzut ca liderul partidului să candideze. "Ca atare, va urma o decizie la nivelul partidului şi voi urma întru totul decizia care va fi luată de către colegii mei", a spus Nicolae Ciucă.

Comenteaza