Ce spun liderii PNL Cluj despre instalarea premierului Ciucă în fruntea partidului: „Este important ca politicienii să vorbească mai puțin și să facă mai mult”

Ce spun liderii PNL Cluj despre instalarea premierului Ciucă în fruntea partidului: „Este important ca politicienii să vorbească mai puțin și să facă mai mult”
| Foto: Facebook.com/PNL Cluj

Premierul Nicolae Ciucă a fost ales, duminică, preşedinte al PNL în cadrul Congresului extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Moţiunea cu care a candidat Nicolae Ciucă a obţinut 1.060 de voturi favorabile şi 60 anulate. Prim-ministrul României a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al PNL.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe liderii PNL Cluj pentru afla cum comentează noua numire din fruntea partidului. Liberalii clujeni și-au manifestat încă de acum câteva zile susținerea pentru Nicolae Ciucă.

Daniel Buda: „Este important ca politicienii să vorbească mai puțin și să facă mai mult”

Liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, se declară convins că alegerea liberalilor de astăzi va produce efectele dorite pentru a le oferi românilor o viață mai bună.

„Partidul a apreciat în forurile staturare că este nevoie de o schimbare. Această schimbare s-a întâmplat ca urmare a unor analize interne cu privire la parcursul partidului în viitor. Eu spun că este o alegere foarte bună. Domnul Ciucă a confirmat astăzi, încă o dată, că nu am greșit că l-am ales președinte, prin felul în care a prezentat problemele opiniei publice. De asemenea, prin ce a făcut de-a lungul timpului în funcția de ministru al Apărării și în cea de premier.

M-aș opri să fac declarații foarte multe și aș lăsa să vorbească faptele mai mult. La ceea ce se întâmplă în România și în lume este important ca politicienii să vorbească mai puțin și să facă mai mult. Sunt absolut convins că această decizie se va reflecta în viitorul românilor și într-o viață mai bună pentru aceștia. Asta este menirea oricărui om politic”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, președintele PNL Cluj.

Alin Tișe: „Trebuie să ne apucăm de treabă”

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, care mai ocupă funcția de vicepreședinte PNL pe zona de justiție și drepturi cetățenești, este de părere că schimbarea conducerii partidului este una normală atât timp cât cea veche nu a mai fost dorită.

„A fost dorința majorității organizațiilor de a se face acest congres extraordinar. S-a terminat și trebuie să ne vedem de muncă acum. Să ne apucăm de treabă sau să continuăm ce am început și să furnizăm oamenilor efecte pozitive. Restul sunt povești nemuritoare, nimeni nu le mai crede, eu nu mai cred.

Cu toții trebuie să furnizăm rezultate pentru oameni. Dacă nu, vom primi ceea ce merităm, adică nu ne vor mai vota. Majoritatea din partid a dorit această repornire a motoarelor. Este în normalitatea unui partid, atunci când o conducere nu mai este dorită, trebuie să lase loc alteia. Partidul nu este pe persoană fizică, ci este a unui grup de persoane”, a afirmat liderul forului administrativ județean.

Dan Tarcea: „S-au pus bazele unei noi ere în PNL”

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, care este și președintele PNL Cluj-Napoca, susține că Nicolae Ciucă are „ingredientele” necesare pentru a face față provocărilor din ziua de astăzi.

„A fost un congres eficient, în care s-au pus bazele unei noi ere a PNL. Noul președinte Nicolae Ciucă a arătat foarte multă energie și calm, exact ce este nevoie în zilele de astăzi pentru a face performanță. Partidul Național Liberal poate să facă performanță și să treacă România cu bine peste aceste momente grele în care ne aflăm.

În ceea ce privește proiectele Clujului, acestea vor merge mai departe, așa cum au mers și până acum. Nu se schimbă nimic. Suntem pregătiți să finalizăm proiectele pe care le-am început deja”, ne-a declarat Dan Tarcea.

Reamintim, sâmbăta trecută, Florin Cîţu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al PNL, după ce mai mulţi lideri liberali i-au solicitat acest lucru. 

Comenteaza