Ce se întâmplă în PNL Cluj, după anunțul liderilor coaliției. Buda: „Alegătorii vor decide cine sunt premianții și cine sunt perdanții”

Ce se întâmplă în PNL Cluj, după anunțul liderilor coaliției. Buda: „Alegătorii vor decide cine sunt premianții și cine sunt perdanții”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat, miercuri, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie. Cele două partide vor avea liste comune la europarlamentare.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a explicat că, în tot ceea ce înseamnă valorile şi virtuţile PNL, nu s-a schimbat nimic din luna noiembrie a anului trecut când liberalii au decis să meargă singuri în alegeri şi a precizat că ceea ce s-a întâmplat acum prin această alianţă cu PSD la alegerile europarlamentare este o mişcare tactică deoarece în strategie este nevoie şi de anumite mişcări tactice.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe europarlamentarul Daniel Buda, liderul PNL Cluj, pentru a comenta decizia liderilor liberali și social-democrați.

Avem alte 7 state care au alegeri locale și europarlamentare în același timp. Extremiștii vor avea posibilitatea să pună pe masă viziunea lor proprie cu privire la modernizarea țării, fără fonduri europene, cu România în afara UE sau NATO. Va fi o scenă unde toți actorii vor putea să-și joace propria piesă, iar spectatorii vor decide care vor fi premianții și care vor fi perdanții în această situație.

Cred că, până la urmă, ar trebui chiar modificată legislația pentru ca aceste alegeri să aibă loc împreună. În mod clar nu putem discuta de dezvoltarea și modernizarea României fără să avem acces la fondurile europene. Este o chestiune care rămâne de discutat pe mai târziu, dar suprapunerea celor două scrutine, europarlamentare cu locale, este perfectă.

Decizia de a participa împreună la aceste alegeri, așa cum a spus și domnul Nicolae Ciucă, este o mișcare tactică. Cele două partide au maturitatea de a demonstra că, împreună, în Parlamentul European, lucrăm pentru ceea ce înseamnă reprezentarea intereselor românilor. Asta se întâmplă și acum. În cele mai multe situații lucrăm deja împreună în Parlamentul European”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Daniel Buda.

Alianțe locale la Cluj, fief al PNL?!

Eurodeputatul clujean a mai fost întrebat și despre listele comune PSD-PNL la europarlamentare, dar și despre afirmația liderului liberal Nicolae Ciucă, care a spus că la nivelul fiecărui partid, la nivelul fiecărei filiale, vor exista strategii specifice în ceea ce privește alegerile locale.

Partidul va decide cum va crede de cuviință în privința listelor pentru europarlamentare. În ceea ce privește alegerile locale, nu avem în vedere alianțe la Cluj. Avem candidați în fiecare comună, în fiecare oraș. Noi suntem pe drumul nostru. Sigur, suntem competitori până la urmă. Fiecare dintre cei care participă la acest ciclu electoral își va prezenta viziunea referitor la modernizarea și dezvoltarea comunităților. Este vorba de o manifestare a democrației. Nu am niciun fel de rezerve că lucrurile vor evolua într-o logică normală. Sintagma  «prin noi înșine» a rămas valabilă în toată țara, nu doar la Cluj. Desigur, acolo unde colegii înțeleg să-și maximizeze potențialul electoral încercând să aibă colaborări punctuale, le-am avut și până acum să știți. Tot timpul am avut colaborări punctuale cu acele forțe politice care au lucrat pentru binele comunității” -- Daniel Buda.
Comenteaza