Ce își dorește candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca?

Ce își dorește candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca?

Unul dintre obiectivele îndrăznețe ale candidatului PMP la Primăria Cluj-Napoca, profesorul Fițiu Avram este ca locuitorii din Cluj-Napoca să mănânce mai sănătos. Care este planul domnului profesor pentru sănătatea clujenilor?

Profesorul Fițiu Avram e convins că produsele comercializate în magazinele din Cluj-Napoca trebuie să respecte normele europene de sănătate. Planul domnului profesor este să impună obligativitatea etichetării fiecărui produs, inclusiv a celor din supermarket-uri, în funcție de impactul chimic al produsului sau poluarea generată de transportarea produsului până în Cluj-Napoca.

Cum va reuși profesorul să oblige magazinele să își eticheteze produsele dacă acestea vor ieși în pierdere?

Candidatul PMP propune ca fiecare produs să poarte o etichetă, de exemplu, culoarea roșu pentru produsele cu nivel înalt de poluare și conținut chimic, iar culoarea verde pentru produsele organice. Există deja produsele certificate bio care sunt etichetate cu un simbol verde, dar profesorul Fițiu Avram vrea să meargă și mai departe. Toate produsele intrate în Cluj-Napoca vor fi etichetate conform gradului de impact asupra sănătății clujenilor. Acest lucru înseamnă că merele poloneze, pline de chimicale din supermarket-uri vor avea culoarea roșu deoarece transportul acestora până în Cluj-Napoca are un nivel înalt de poluare din cauza folosirii carburanților și substanțelor folosite în cultivarea lor. Deși mulți producători externi vor avea de pierdut din reglementarea colorată a domnului Fițiu, producătorii locali vor avea șansa de a crește în vânzări.

Planul profesorului Fițiu de a transforma Clujul în capitală europeană verde în 2024 începe din burțile votanților.

Comenteaza