Ce a răspuns Alin Tișe când a fost întrebat dacă PNL Cluj și-a pierdut din influența politică de la nivel central

Ce a răspuns Alin Tișe când a fost întrebat dacă PNL Cluj și-a pierdut din influența politică de la nivel central
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Întrebarea adresată liderului forului administrativ județean clujean a venit în contextul în care cele două mari proiecte de sănătate ale Clujului, Spitalul Monobloc de Copii și Centrul Integrat de Transplant nu au fost incluse pe axa de finanțare din PNRR, iar Cloud-ul regional de IT a fost atribuit județului Bistrița-Năsăud.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a primit întrebarea, marți dimineață, la un post local de radio.

„Eu nu vreau să facem politică acum. Ce pot să vă spun este că, dacă ar fi să ne raportăm la influența politică ar trebui să ne uităm la resursele financiare obținute de județul Cluj și municipiul Cluj-Napoca în ultimii ani, pe toate axele de finanțare și pe toate resursele bugetare ale țării și europene. O să vedeți că doar Centura Metropolitană, adăugând și Centrul de neurochirugie de la Spitalul Județean, nemaivorbind de metroul care are finanțare, și o să vedeți că de departe Clujul este mult în fața oricărui alt județ.

Într-adevăr, în ceea ce privește cele două obiective de sănătate, am discutat cu premierul Ciucă și am convenit că nu pot intra mai multe obiective de sănătate din același județ pe aceeași finanțare. Trebuie să fie un echilibru la nivel național. Nu numai Clujul cere bani. Am convenit ca pe axa asta să intre un institut, care este cel de neurochirurgie, urmând să primim finanțare pentru celelalte proiecte pe alte axe de finanțare.

Prim-ministrul mi-a garantat că unul dintre cele două obiective rămase va intra pe o altă axă de finanțare. Se va întâmpla într-o lună, două. Sper să nu mă dezamăgească domnul Ciucă. Nu mă interesează ce premier va fi după rotativa și cine dă banii. Mă interesează să dea pentru acest județ. Să dea PSD-ul și va rămâne în istoria județului. O să-l rog și pe viitorul premier, care va fi el, să înțeleagă importanța unui Spital de Copii într-o regiune”, a afirmat Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a mai spus că este de înțeles de la sine importanța unor spitale de mare anvergură, iar cine nu înțelege „să se ducă acasă să crească oi”.

Comenteaza