Cât de bine merge digitalizarea la CJ Cluj. Aproape 1.000 de cereri pentru acordarea finanțărilor nerambursabile, toate depuse online

Cât de bine merge digitalizarea la CJ Cluj. Aproape 1.000 de cereri pentru acordarea finanțărilor nerambursabile, toate depuse online

Consiliul Județean Cluj a încheiat perioada în care entitățile non-profit, precum și entitățile publice care implementează programe și proiecte din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, sportului, culturii, precum și a cultelor religioase au avut posibilitatea de a depune, exclusiv online, pe platforma Ghișeul Unic, documentația necesară în vederea obținerii de fonduri nerambursabile.

În continuare, în perioada 5 – 16 mai a.c., comisiile special constituite la nivelul Consiliului Județean, pentru fiecare domeniu în parte, derulează procedura de evaluare și selecție a proiectelor depuse.

Beneficiile incontestabile ale digitalizării s-au remarcat și în acest domeniu. Entitățile interesate au putut depune cererile de finanțare online, fără a mai fi nevoie să se deplaseze la sediul Consiliului Județean, economisind, astfel, timp și bani. Mai important decât atât este însă faptul că am reușit să oferim entităților clujene o procedură integrată, în care nu doar depunerea cererilor ci toate etapele se derulează exclusiv online, ceea ce simplifică și oferă transparență acestui proces. Ne dorim la Cluj o administrație fără hârtii, sens în care avem în derulare contracte pentru digitalizarea serviciilor pe care le oferim”, a transmis șeful CJ Cluj, Alin Tișe.

În intervalul de timp alocat depunerii solicitărilor pentru fonduri nerambursabile au fost înregistrate 950 de cereri pentru toate cele patru domenii de interes. Defalcat, 430 de cereri au fost înregistrate în sfera cultelor, 195 pentru cultură, 204 în domeniul sportului, respectiv 121 în cel al tineretului.

După finalizarea procedurii de evaluare și selecție a proiectelor, pe site-ul oficial al forului administrativ județean, www.cjcluj.ro va fi afișată lista tuturor entităţilor ale căror inițiative îndeplinesc condiţiile cerute pentru acordarea de finanţare şi suma propusă a fi alocată fiecărei organizații în parte, decizia finală urmând a fi luată prin hotărâre în cadrul unei şedinţe a Consiliului Județean.

Totodată, aceste structuri non-profit vor fi înştiinţate în format electronic în legătură cu aprobarea finanţării programului propus, valoarea finanţării acordate, precum şi în ce priveşte alte aspecte legate de decontarea în condiţii corespunzătoare a cheltuielilor proiectului.

În vederea simplificării procedurilor, și etapele următoare – depunerea contestațiilor, semnarea contractelor și transmiterea documentelor de decont - se vor desfășura tot online, prin aceeași platformă digitală.

În ceea ce privește sumele alocate pentru susținerea inițiativelor care se încadrează în domeniile anterior menționate, pentru programele și proiectele din sfera tineretului și socio-educaționale a fost alocată suma de 1.200.000 lei, pentru susținerea structurilor sportive suma disponibilă este de 1.600.000 lei, iar pentru programele, proiectele și acțiunile organizate în domeniul cultural s-au alocat 1.200.000 lei. De asemenea, unităților de cult aparținând cultelor religioase recunoscute legal în România le-a fost repartizată suma de 4.100.000 lei.

Comenteaza