Care sunt măsurile Guvernului pentru reducerea cheltuielilor la stat / Vor fi oameni dați afară

Care sunt măsurile Guvernului pentru reducerea cheltuielilor la stat / Vor fi oameni dați afară
| Foto: hotnews.ro

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă alături de ministrul Finanțelor Marcel Boloș, că Guvernul a pregătit peste 50 de măsuri pentru reducerea cheltuielilor în sistemul bugetar.

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru reducerea cheltuielilor bugetare a fost obținut de Digi24.

Ordonanța prevede eliminarea a 20% din numărul funcțiilor de secretari/ subsecretari de stat, vicepreședinți până cel târziu la 1 ianuarie 2024.

De asemenea, conform actului normativ, numărul posturilor de consilieri din cabinetele președinților/ vicepreședinților din cadrul autorităților de reglementare/ agențiilor/ instituțiilor publice de la nivel central, președinților de consilii județene/ vicepreședinților, primarilor/ viceprimarilor, prefecților/ subprefecților precum și a numărului de consilieri din cabinetele conducerii autorităților/ instituțiilor publice de interes local se reduce cu 50% până cel târziu la data de 1 octombrie 2023.

Totodată, doar angajații de la stat care realizează venituri brute lunar din salariu de până la 10.000 lei inclusiv vor primi vouchere de vacanță de 1.450 lei per persoană în perioada 1 ianuarie 2024 -31 decembrie 2026. Mai multe detalii AICI.

Ministrul Finanțelor a afirmat că măsurile sunt gândite pe patru paliere. Este vorba despre reducerea unor cheltuieli ale statului care ar trebui să aducă în plus la buget aproximativ 6 miliarde de lei.

Toate prevederile din proiectul de OUG pot fi consultate AICI.

Comenteaza