Carantină totală. Orban: Persoanele peste 65 de ani vor avea un interval în care vor putea ieși

Carantină totală. Orban: Persoanele peste 65 de ani vor avea un interval în care vor putea ieși
| Foto: foto realitatea.net

Premierul Ludovic Orban a declarat că toate măsurile luate de autorităţi au ca principal obiectiv reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus al cetăţenilor români.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marți, că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare.

"După emiterea Ordonanței militare 3, vom impune restricția și între orele 6 și 22. Cetățenii vor avea posibilitatea să iasă din casă pentru a merge la muncă, pentru a face cumpărături necesare, pentru a face analize medicale urgente. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare, pentru plimbarea animalelor de companie.

Cu privire la persoanele peste 65 de ani: sunt cei mai vulnerabili, pentru a-i proteja, se va institui această interdicție de a ieși de la domiciliu, dar nu pe toată perioada zilei. Va exista un interval în care să se poată deplasa pentru a-și cumpăra ce au nevoie pentru traiul zilnic, pentru plimbare", a declarat premierul Ludovic Orban.

În urmă cu câteva ore, a declarat marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii și că "e nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale" pentru a proteja persoanele peste 65 ani.

"Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situaţia să îngrădim, să încetinim răspândirea infecţiei. Astfel, se vor introduce noi restricţii de circulaţie şi noi restricţii pentru români, în sensul că ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie, după principiul stăm acasă. (...) Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar şi de restricţii speciale şi astfel pentru a proteja persoanele peste 65 ani. Pentru aceste persoane se vor introduce restricţii speciale, în sensul că vor trebui în interesul propriu să stea practic tot timpul acasă", a spus Iohannis.

Pre;edintele a explicat că aceste măsuri vor fi prevăzute într-o ordonanţă militară, care va fi redactată până la sfârşitul zilei, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de miercuri.

Comenteaza