Candidează Gabriela Firea la prezidențiale? Ministrul Familiei a dat răspunsul

Candidează Gabriela Firea la prezidențiale? Ministrul Familiei a dat răspunsul
| Foto: agerpres

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prim-vicepreşedinte PSD, Gabriela Firea, a declarat miercuri că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024 şi că şi-ar dori să candideze la alegerile de la Primăria Capitalei.

Firea a explicat că nu îşi doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale, chiar dacă în spaţiul public a fost vehiculat şi numele său ca şi candidat al Partidul Social Democrat.

"Dacă sunt sănătoasă şi în formă fizică maximă, cu energie, cu putere de muncă (...) mi-aş dori să candidez din nou şi să îmi continui proiectele care, din păcate, sunt acum majoritatea dintre ele îngheţate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătăţii şi cele din domeniul social. (...). Deocamdată am, consider că o am deja, susţinerea colegilor din Partidul Social Democrat. Preşedintele Ciolacu (preşedintele PSD, Marcel Ciolacu n.r) a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculaţii, cum că nu m-aş bucura de susţinerea colegilor", a precizat, miercuri, Gabriela Firea, la briefingul susţinut la finalul şedinţei de Guvern, întrebată dacă îşi doreşte o nouă candidatură la Primăria Capitalei.

Pe de altă parte, Firea a transmis că în cazul în care PSD va dori să lanseze un alt candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, ea va accepta acest lucru şi îl va susţine.

"În cazul în care colegii mei din PSD au un alt candidat care să fie, să spunem, mai mult decât aş putea eu să ofer ca şi garanţie de responsabilitate în administraţie, nu este cu supărare, în politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorinţei de a face şi îl voi susţine. Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură. Dacă va fi cineva mult mai pregătit propus, nu ar fi nicio problemă, există loc sub soare pentru toată lumea. Eu aşa consider. Avem unde să muncim pentru cetăţeni, nu neapărat trebuie să fim într-o anumită poziţie. Iată că şi aici pot să fac anumite lucruri, spun că nu puţine, chiar dacă nu mai sunt primar", a spus Firea.

Întrebată de jurnalişti ce ar alege dacă i s-ar propune să intre şi în cursa pentru prezidenţiale, actualul ministrul al Familiei a răspuns: "În primul rând este o onoare pentru orice persoană să ajungă în situaţia de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primăria Generală, la preşedinţia României sau într-o altă postură publică".

Comenteaza