Foto Candidatul USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca și-a anunțat colegii că se retrage din cursă și pleacă din partid

Candidatul USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca și-a anunțat colegii că se retrage din cursă și pleacă din partid
| Foto: usr.ro

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a amenințat că nu va mai candida la Primăria Cluj-Napoca și că își va da demisia din partid pentru că pe lista de consilieri locali a USR-PLUS se află un fost condamnat penal.

Azi, Comisia Națională de Arbitraj a validat candidatura lui Traian, fost condamnat penal. Așa cum am promis, îmi voi retrage candidatura la Primăria Cluj-Napoca dacă se va insista cu prezența lui Traian pe lista de consilieri locali.

Nu voi participa la o competiție politică niciodată cu un membru al echipei fost condamnat penal. Luni, voi face public anunțul oficial de retragere, inclusiv demisia mea din USR”, a scris Emanuel Ungureanu pe un grup intern de Facebook al USR.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Cluj-Napoca și-a anunțat colegii că se retrage din cursă și pleacă din partid

Contactat de ZIUA de CLUJ, deputatul a mai îndulcit tonul și spus că partidul trebuie să rezolve problema și că va candida, totuși, pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca.

„Nu o să mă retrag din cursa pentru Primăria Cluj-Napoca. Este o chestiune controversată cu un membru USR care s-a strecurat pe listă, fără să știm că a avut o condamnare penală, și partidul o să rezolve problema. Este foarte clar că eu nu pot să mă prezint în campania electorală cu un fost condamnat penal, toată lumea știe că este imposibil acest lucru.

Astfel, partidul va găsi o soluție, care va fi ea, contează mai puțin. Candidatura mea este valabilă, este cert acest lucru și sunt convins că și colegii mei vor găsi înțelepciunea colectivă să rezolve această problemă”, a declarat Emanuel Ungureanu pentru ZIUA de CLUJ.

Comenteaza