Camelia Sălcudean a renunțat la șefia USR-PLUS Cluj și demisionează din partid. Merge la REPER-ul lui Cioloș

Camelia Sălcudean a renunțat la șefia USR-PLUS Cluj și demisionează din partid. Merge la REPER-ul lui Cioloș

Liderul filialei județene USR PLUS Cluj, Camelia Sălcudean, a anunțat că demisionează din funcție și că se va alătura noii formațiuni politice a lui Dacian Cioloș, REPER (Reînnoim Proiectul European al României).

Potrivit unui comunicat de presă transmis ZIUA de CLUJ, Sălcudean susține că modul de abordare și sistemul de valori a celor două formațiuni politice USR și PLUS, care s-au unit într-un singur partid, au devenit incompatibile.

Evoluția ultimului an, de la momentul finalizării acțiunii juridice de fuziune a celor două partide – USR și PLUS - ne-a arătat multora dintre noi că nu este suficient să ai un scop comun ca să-ți unești forțele pentru a-l îndeplini. Modul de abordare a situațiilor și sistemele de valori din PLUS și USR, care păreau ușor diferite între ele, s-au dovedit în final incompatibile.

Pentru mine, la fel ca pentru mulți dintre membri, acest partid a fost prima experiența politică venită după o perioadă în care am activat în mediul privat și ne-am format ca profesioniști în diferite domenii. Eram pregătiți să contribuim cu toate cunoștințele noastre la schimbarea pe care o doream.

Vine însă un moment când realizezi că lucrurile nu evoluează în direcția anticipată, iar instrumentele pe care le ai la îndemână nu mai sunt suficiente pentru a determina schimbarea în condițiile sistemului propriu de valori.

În consecință aleg, conștient și asumat, să demisionez din funcția de Președintă a Filialei Județene USR PLUS Cluj precum și din USR PLUS! Știm cu toții că ultimul an a fost plin de mari provocări în care s-a format primul Birou Județean și primele Birouri Locale de după fuziune.

Apreciez munca multor colegi din USR PLUS Cluj. Le doresc mult succes în proiectele pe care le au. Sper să continue pe aceeași linie și cu dorința de a face lucruri de impact pentru comunitate. Împreună cu mine aleg să își încheie mandatele și unii membri din Biroul Județean și Local.

Cred în continuare că există șansa unei construcții politice bazate pe principii sănătoase, care să ofere un exemplu de cultură organizațională, o construcție capabilă să genereze politici publice coerente și soluții concrete și aplicabile atât de necesare în societatea românească. Iar pentru mine, această organizație este REPER, la care voi adera”, a transmis fostul lider al USR-PLUS Cluj.

Noul partid REPER, înfiinţat de Dacian Cioloş, a fost lansat, luni, de copreşedinţii Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, în prezent eurodeputaţi, împreună cu zece parlamentari foști USR care s-au alăturat acestui proiect.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

Comenteaza
loading...