Bugetul anului 2021. Kelemen Hunor explică care au fost prioritățile UDMR / Spital din Cluj, pe listă

Bugetul anului 2021. Kelemen Hunor explică care au fost prioritățile UDMR / Spital din Cluj, pe listă
| Foto: news.ro

La elaborarea proiectului de buget pentru anul 2021, UDMR a avut două priorităţi, a anunțat liderul formațiunii politice și vicepremierul Kelemen Hunor.

„Comisiile specializate ale parlamentului iau în considerare proiectele de buget de stat pentru anul 2021 în aceste zile. UDMR a avut două priorităţi importante la dezvoltarea bugetului. Pe de o parte, continuăm să dezvoltăm instituţii de sănătate şi să susţinem investiţii mari importante pentru comunitatea maghiară, deci Spitalul de Urgenţă Judeţean din Miercurea Ciuc este de 12,2 milioane lei, centrul de sănătate Vlăhiţa este de 1,2 milioane de lei, pentru Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc - 3 milioane lei, Spitalului Municipal Gheorgheni - 6,45 milioane lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare - 18 milioane lei, Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj - 7 milioane lei, iar Spitalul Municipal Dej va primi 2,85 milioane lei”, transmite viceprim-ministrul Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

De asemenea, liderul UDMR anunţă că Guvernul va aloca 8 milioane lei pentru dezvoltarea infrastructurală a Parcului Industrial din Sfântu Gheorghe, 11,3 milioane lei pentru înfiinţarea unui centru medical în Sfântu Gheorghe şi pentru finanţarea infrastructurii necesare funcţionării instituţiilor din subordinea Consiliului Judeţean Covasna, 1,75 milioane lei pentru construirea unui stadion pentru Liceul Sportiv din Sfântu Gheorghe, 10 milioane lei pentru finanţarea lucrărilor şi echipamentelor pentru Aeroportul din Târgu Mureş, 12 milioane lei pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare locală pentru administraţiile locale din grupul GAL Bihor (Grupul de Acţiune Locală), respectiv 8 milioane lei pentru finanţarea proiectelor de apă şi canalizare din regiunea nord-vest a judeţului Bihor.

„O altă prioritate a UDMR la elaborarea bugetului a fost ca prin distribuirea impozitului pe venit –rămas în procent de sută la sută la nivel local – să consolidăm poziţia Consiliilor Locale şi Judeţene, totodată am propus înfiinţarea unui fond în gestionarea administraţiilor locale, pentru finanţarea instituţiilor de teatru şi operă, aflate în subordinea autorităţilor locale. Acest procent reprezintă 2 la sută din totalul impozitului pe venit”, conchide vicepremierul.

UDMR este partener de guvernare în Cabinetul Cîţu unde liderul uniunii Kelemen Hunor deţine o funcţie de vicepremier - al doilea om în Guvern - împreună cu Dan Barna, celalat vicepremier, din partea USR PLUS.

UDMR deţine şi 3 portofolii de ministru: Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Attila-Zoltán CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei şi Carol-Eduard NOVÁK, ministrul tineretului şi sportului.

Comenteaza