Buda: "Imaginea României, puternic viciată de incompetența și iresponsabilitatea lui Liviu Dragnea și a Guvernului PSD-ALDE!"

Buda: "Imaginea României, puternic viciată de incompetența și iresponsabilitatea lui Liviu Dragnea și a Guvernului PSD-ALDE!"
Daniel Buda, europarlamentar PPE | Foto: © European Union - Source: EP

Europarlamentarul clujean, Daniel Buda, spune că, în contextul evenimentelor petrecute la protestul de vineri, tot mai mulți oficiali europeni își pun întrebarea dacă actualul Guvern va fi capabil să asigure președinția semestrială a Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019.

"Tot mai mulți oficiali europeni își pun întrebarea, legitimă de altfel, dacă actualul Guvern din România va fi capabil să asigure președinția semestrială a Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019. Din păcate, mai ales după evenimentele tragice petrecute vineri în stradă, când Guvernul PSD-ALDE condus de tiranul Liviu Dragnea a aruncat țara în haos, gaze lacrimogene, furie și ură, imaginea României este puternic șifonată iar credibilitatea este la cote înfiorător de scăzute, scrie Daniel Buda pe Facebook.

Europarlamentarul clujean remarcă faptul că, "în timp ce actualul Guvern este protagonist al filmului contemporan “Tăcerea mieilor”, România se scaldă în peste porcine, românii mor cu zile în spitale iar alții pe drumurile patriei din cauza lipsei autostrăzilor, industria zace părăsită în molozuri și șobolani, antreprenorii își mută afacerile în alte state unde nu sunt biciuiți cu noi taxe și impozite și lista poate continua. Mai mult, românii care trăiesc și muncesc în state europene civilizate, odată întorși acasă, sunt batjocoriți, gazați și bătuți de matahalele lui Liviu Dragnea și Carmen Dan pentru că îndrăznesc să spună că România merge pe un drum greșit". 

După ce, recent, Comisarul European pentru Justiție, doamna Vera Jourova, trăgea un semnal de alarmă asupra incapacității României de a gestiona dosarele importante pe durata presedinției Consiliului UE, Daniel Buda se întreabă "cum va mai avea curaj Guvernul PSD-ALDE să stea la masa discuțiilor cu instituțiile europene și, mai mult, să gestioneze dosare precum BREXIT, migrația, securitatea frontierelor UE, digitalizarea și altele, când de mai bine de un an și jumătate acest guvern nociv nu a realizat nimic bun pentru români și România? Oare ce exemplu de verticalitate și legitimitate mai poate da actualul Guvern în fața Europei când sute de mii de români le solicită demisia în stradă iar ei continuă să îi sfideze și să îi ignore?"

 "În anul Centenarului Marii Uniri, când România ar trebui să dea dovadă de unitate și încredere, Liviu Dragnea și guvernul său îi invrăjbesc pe români și cenzurează democrația și statul de drept. Iar pe plan European, ne poziționează într-un con de umbră din care este aproape imposibil de ieșit!", conchide europarlamentarul Daniel Buda.

Comenteaza