Daniel Buda, despre banii veniți la Cluj prin politica de coeziune: "Sunt peste Cipru și Malta împreună"

Daniel Buda, despre banii veniți la Cluj prin politica de coeziune: "Sunt peste Cipru și Malta împreună"

Europarlamentarul clujean Daniel Buda a subliniat importanța fondurilor europene atrase la Cluj prin politica de coeziune. 

"În primul rând, îmi doresc foarte mult ca partidele naționaliste să nu ajungă într-o pondere importantă în Parlamentul European, să ajungă să decidă viitorul politicii de coeziune. Nu există domeniu și zonă de activitate la nivel de Cluj care să nu fie impactată de Bruxelles, bani veniți din politica de coeziune.

O tăiere a fondurilor ar însemna o limitare, este foarte important să ținem de aceste fonduri. Ca exemplu, la nivelul județului Cluj proiectele cuantificate și previzionate a fi realizate din bani europeni sunt peste Cipru și Malta împreună, peste 1.000 de miliarde.

Este important să și conștientizăm impactul fondurilor europene, ca societate civilă. Avem exemplu Marea Britanie, unde cele mai multe persoane nu cunoșteau că drumurile, podurile, spitalul, școala etc. sunt făcute din fonduri europene. Astăzi, 70% din populație ar vrea să se întoarcă în UE, dar nu se poate.

Așadar, nici Turda, nici Clujul nu ar fi arătat astăzi așa fără banii din politica de coeziune și sunt doar o parte din banii veniți din UE'', a declarat Daniel Buda, europarlamentar PNL. 

Politicianul clujean a participat, vineri, la inaugurarea Sălii Polivalente “Turda Arena”. Cu o investiție de 23 de milioane de euro și având o capacitate de 3200 de locuri, noua sala polivalentă este pregătită să găzduiască evenimente de talie mondială în diverse discipline sportive.

Comenteaza