Brățări electronice pentru agresorii împotriva cărora s-au emis ordine de protecție. Anunțul deputatului Radu Moisin

Brățări electronice pentru agresorii împotriva cărora s-au emis ordine de protecție. Anunțul deputatului Radu Moisin
| Foto: capital.ro

Deputatul PNL de Cluj, Radu Moisin, a anunțat că s-a adoptat proiectul de lege al liberalilor, privind monitorizarea electronică a agresorilor, în cadrul unor proceduri judiciare şi execuţional penale.

Într-o postare pe rețelele de socializare, parlamentarul clujean susține că, proiectul a fost adoptat cu 310 voturi, iar agresorii vor fi obligați să poarte brățări electronice la mână sau la gleznă, care le vor monitoriza mișcările prin GPS și să păstreze o distanță prestabilită față de victime.

Plenul Camerei Deputaților a decis: agresorii împotriva cărora s-au emis ordine de protecție vor fi monitorizați prin brățări electronice. Miercuri s-a dat votul final pe Proiectul de lege inițiat de PNL, privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare și execuțional penale.

Proiectul adoptat cu 310 voturi va obliga agresorii să poarte brățări electronice la mână sau la gleznă, care le vor monitoriza mișcările prin GPS și să păstreze o distanță prestabilită față de victime. Acest proiect de lege reprezintă garanția pentru o protecție deplină a vieții și sănătății victimelor.

Nu doar că ordinele de protecție nu vor mai fi încălcate, dar SIME (Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică) va primi alerte care dovedesc încălcarea dispozițiilor impuse de instanțele judecătorești, iar cel mai apropiat organ de ordine va avea obligația de a interveni imediat și de a asigura respectarea limitelor stabilite.

Măsura brățărilor electronice e doar o piesă dintr-un set de soluții care împreună, zi de zi, vor acorda încă o șansă la viață unei persoane. Sunt nerăbdător ca și în România să se pună în aplicare această lege și să producă efecte pozitive în cel mai scurt timp posibil!”, a transmis Moisin pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza