Boc, susținător Cîțu, despre noul președinte PNL: "Avem o situație care a cerut schimbări"

Boc, susținător Cîțu, despre noul președinte PNL: "Avem o situație care a cerut schimbări"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, unul dintre susţinătorii lui Florin Cîţu, a vorbit despre noul preșdinte PNL, premierul Nicolae Ciucă. 

"Eu cred că, astăzi, avem o situație care a cerut modificări în planul politicii din PNL. Adică,  odată cu începerea crizei din Ucraina s-a schimbat radical climatul intern și internațional și atunci ai nevoie, pe de o parte, să pui în acord funcția de premier cu funcția de președinte de partid, ceea ce în România nu funcționează, nu funcționează chestia asta, au văzut și alții, s-a văzut și pe vremea lui Dragnea.

În al doilea rând, Florin Cîțu, la vremea lui, a făcut cât s-a putut într-o perioadă complicată de pandemie, de a fi menținut partidul la guvernare, de la fi pornit și programul de guvernare Anghel Saligny, e ca în sport și la politică: a ridicat ștefeta. Următorul o ia și merge mai departe.

Faptul că a fost votat în unanimitate în Congres arată că partidul are capacitatea de a se mobiliza și de a lua deciziile corecte, care acum se suprapun. Acum peste politică, este și interesul României de a avea un climat stabil, de siguranță, eficient, cu oameni care cunosc acest domeniu de siguranță, securitate națională, tema numărul unu a zilei ", a declarat edilul Emil Boc. 

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal s-a întrunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru alegerea noului preşedinte, după ce Florin Cîțu și-a dat demisia de la conducerea partdului. Premierul Nicolae Ciucă a fost ales noul președinte al PNL. Din 1.120 de voturi exprimate, 1.060 au fost pentru alegerea lui Niclae Ciucă și 60 au fost anulate, potrivit rezultatelor anunțate după numărarea voturilor. De asemenea, au fost 159 de voturi neexprimate (abțineri). 

Comenteaza