Boc: Sper că va fi o dezbatere internă fairplay în PDL după depunerea candidaturilor

Boc: Sper că va fi o dezbatere internă fairplay în PDL după depunerea candidaturilor
Fostul preşedinte al PDL Emil Boc şi-a exprimat speranţa ca dezbaterea internă care va urma în PDL după depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte să fie fairplay, pentru a nu se transforma partidul, după Convenţia Naţională, într-unul care creează "fracţiuni şi tranşee".

Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, după încheierea Convenţiei Naţionale a PDL, toţi membrii vor trebui să recunoască votul dat şi să sprijine echipa câştigătoare.

"După ce se vor finaliza procedurile de depunere a candidaturilor, va fi o dezbatere internă în PDL şi sper că va una de fairplay, ceea ce este foarte important. Vor fi susţinători de o parte şi de alta şi e normal să fie o competiţie, dar bazată pe fairplay, între colegi care să ştie că în 24 martie, când se încheie Convenţia, toţi vor fi la aceeaşi masă, recunoscând votul congresului şi sprijinind echipa care a câştigat. Asta este soarta unui partid dacă doreşte să ajungă din nou la guvernare. Dacă se doreşte să se transforme într-un partid care să creeze fracţiuni sau tranşee, atunci e calea sigură spre dispariţia lui", a spus Boc.

Actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat, luni, candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc în 23 martie.

 

Etichete
Comenteaza