Boc: "Nu sunt de acord cu disoluţia PDL"

Boc:
Fuziunea PNL-PDL aduce tot mai mult în discuţie identitatea pe care noul partid o va avea. Cu toate că Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, susţine că nu este de acord cu disoluţia PDL, edilul crede că aceste probleme trebuie date de-o parte şi consideră în acest moment că pe primul plan trebuie pusă alianţa dintre cele două partide, care le poate aduce victoria la alegerile din noiembrie.

"Unde-s doi puterea creşte". Acesta este principiul după care se ghidează liberalii şi democrat - liberalii în ceea ce priveşte alianţa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă. Membrii partidelor susţin alianţa şi cred că, în acest fel, PDL şi PNL pot face o figura frumoasă în noiembrie. "Cel mai important lucru e că s-a decis să se meargă într-o alianţă electorală pentru prezidenţiale şi asta este un câştig în acest moment", spune Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Întrebat de modul în care ar trebui desemnat candidatul la preşedenţie din partea alianţei electorale PNL - PDL, edilul crede că acest lucru ar trebui stabilit de conducerile celor două partide: "Conducerea partidelor trebuie să decidă: prin analize sociologice care trebuie să stabilească profilul angajaţilor şi să desemneze apoi cel mai bun candidat. Oricine poate recomanda orice în politică, dar decizia aparţine celor care stabilesc un mod de lucru, care trebuie respectat", spune Boc.

În ceea ce priveşte numele noului partid, fostul premier consideră că trebuie creată o identitate nouă. Boc susţine, însă, că identitatea noului partid ar trebui plasată în plan secundar, primordială fiind alianţa care trebuie să ducă la câştigarea alegerilor din noiembrie.

"Mi-am exprimat părerea din primul moment. Cred că trebuie să fie un nume diferit de cel existent acum, pentru a putea să mergi mai departe, dar cred că această problemă trebuie lăsată acum. În momentul de faţă cel mai important e faptul că s-a decis formarea unei alianţe electorale pentru alegeri, după aceea se pot găsi soluţii.

Repet, eu nu sunt de acord cu disoluţia PDL, adică ştergerea cu buretele a tot ceea ce a însemnat. Cel puţin după anul 1989, în politica românească, PDL a fost mai prezent decât PNL din rezultatele date de către alegători prin câştigarea alegerilor prezidenţiale şi al alegerilor locale în mai multe primării din ţară. Cred că PDL are multe lucruri de spus", a declarat Boc.

 

Comenteaza