Boc, despre lupta de la vârful PNL: „Cu Orban ne-am duce spre opoziție”

Boc, despre lupta de la vârful PNL: „Cu Orban ne-am duce spre opoziție”

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, își arată susținerea totală pentru premierul Florin Cîțu, care și-a anunțat oficial candidatura pentru șefia PNL.

Primarul Clujului a avut o intervenție la Digi24, unde a vorbit despre lupta de la șefia PNL, dintre premierul Florin Cîțu și actualul președinte al liberalilor, Ludovic Orban. Întrebat de ce îl susține pe Florin Cîțu în această competiție, Emil Boc a replicat că actualul premier reprezintă viitorul, în timp ce Orban, dacă și-ar mai adjudeca un mandat, ar duce PNL spre o viitoare opoziție.

„Mesajul meu este simplu și direct. Îmi doresc o Românie de mâine în care românii să trăiască la fel cum trăiesc și alți europeni. Să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, la servicii de calitate. Cei care au plecat să se întoarcă acasă, iar cei care vor să plece să nu o mai facă. Pentru asta avem nevoie de o Românie liberală. Eu cred că premierul Florin Cîțu poate duce România la acest nivel. A demonstrat-o și o face în fiecare zi.

Nu-l susțin pe Cîțu împotriva lui Ludovic Orban. Orban a făcut ce trebuie pentru PNL și pentru România la momentul său. Este firesc să existe o dezbatere, să existe fair-play, și cel mai bun să câștige. Eu apreciez că menținerea lui Ludovic Orban la șefia PNL pentru încă un mandat, ne-ar conduce la o opoziție în 2024. Vom rămâne un partid care își deschide un bulevard spre opoziție și își închide drumul spre guvernare”, a declarat Emil Boc.

Edilul din Cluj-Napoca crede că Orban și-a epuizat rezervorul politic de a duce PNL la nivelul următor. „Ultimele alegeri parlamentare ne-au arătat tendința de coborâre. Eu am avut funcții publice, am fost președinte al PDL, am dus partidul la 33%, în 2008, cu Traian Băsescu. Cred că nu pot reprezenta o locomotivă pentru PNL în acest moment, astfel încât să aspir la vreo funcție. Este timpul altor oameni din PNL să ducă ștafeta mai departe. Nu mă interesează nicio funcție, pentru că le-am avut aproape pe toate”, a explicat Boc.

Vicepreşedintele PNL, premierul Florin Cîţu, a anunţat, duminică, înaintea Consiliului Naţional al PNL în care s-au aprobat calendarul alegerilor interne şi detaliile Congresului, că va candida la funcţia de preşedinte al formaţiunii. Cîţu a afirmat că va câştiga, întrucât nu există altă variantă, iar PNL are nevoie de un suflu nou. La conferința de presă a premierului au participat Emil Boc, fostul prefect al Clujului și actualul secretar general adjunct al lui Cîțu, Mircea Abrudean și liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda.

Comenteaza