Boc, despre acuzaţiile aduse lui Ponta: "Se află într-o dificultate juridică şi electorală"

Boc, despre acuzaţiile aduse lui Ponta:
Declaraţiile lui Traian Băsescu, legate de faptul prim-ministrul Victor Ponta că ar fi fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), au pus pe jar scena politică, iar reacţiile nu încetează să apară. Fostul premier Emil Boc consideră că Ponta se află într-o dificultate "juridică şi electorală".

 

Dezvăluirile din cadrul emisiunii „Jocuri de putere", de la REALITATEA TV, încing spiritele în politica românească, însă opiniile politicienilor sunt împărţite.

"Eu cred că preşedintele a fost convingător, iar premierul se află într-o dificultate juridică şi electorală. Juridică, în cazul în care se va dovedi că a fost agent sub acoperire, are o mare problemă de incompatibilitate, stabilită de Constituţie şi de legea de organizare şi funcţionare a justiţiei, pentru că nimeni nu poate deţine în acelaşi timp calitatea de procuror şi de agent sub acoperire.

Este o problemă de incompatibilitate. Din punct de vedere electoral, dacă nu va lămuri transparent, deschis şi responsabil această problemă, ar putea avea efecte negative în campania electorală", a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit acestuia, premierul Ponta ar trebui acum să lămurească aceste acuzaţii, considerând că orice candidat la cea mai înaltă funcţie a statului are datoria de a lămuri orice aspect care există în dezbaterea publică în mod "transparent şi deschis".

"Trebuie să îşi asume transparent o decizie, am văzut că nu a dat un răspuns ferm şi hotărât nici într-o direcţie, nici în alta. Are obligaţia faţă de românii cărora le cere votul să dea un răspuns şi să ofere explicaţii", a subliniat Boc.

Comenteaza