Boc, cu ochii pe alegeri VIDEO

Boc, cu ochii pe alegeri VIDEO
Deşi nu intenţionează să candideze pentru vreo funcţie de conducere în PDL, Emil Boc urmăreşte cu atenţie alegerile din partid. Fostul preşedinte al democrat-liberalilor spune că momentul decisiv pentru partid îl reprezintă convenţia din această primăvară, când va fi aleasă noua conducere. Emil Boc se aşteaptă la o competiţie deschisă, al cărui rezultat se va şti abia la sfârşitul votului.

Emil Boc recunoaşte că, după rezultatul dezastruos de la alegerile parlamentare, PDL are nevoie de o nouă conducere, dar una care să fie legitimată printr-un congres extraordinar. Fostul lider PDL crede că alegerile vor dezgheţa atmosfera din partid şi se aşteaptă ca lupta pentru putere să fie una foarte strânsă.

"Cred că va avea un cuvânt decisiv prestaţia candidaţilor din ziua convenţiei. Vor fi 5.000 de participanţi şi componenta emoţională este extrem de puternică în acea zi. Astfel încât jocurile vor fi încheiate doar după ce va fi introdus ultimul buletin în urnă a ultimului participant la convenţie", a declarat Boc.

Fostul preşedinte al PDL a avut astăzi o întâlnire cu Vasile Blaga, actualul şef al partidului şi unul dintre principalii candidaţi pentru alegerile interne. Emil Boc a ţinut să pună capăt oricăror speculaţii şi a spus că nu a discutat despre susţinerea lui Blaga.

"Am discutat despre viitorul statul al PDL, care ar fi elementele pe care să le avem în vederea îmbunătăţirii statutului actual. Şi din experienţa de preşedinte am avut câteva schimburi de idei cu privire la ce ar însemna viitorul statut al partidului", mai spune Boc.

PDL îşi va alege o nouă conducere cel mai probabil la sfârşitul lunii martie. Atunci va fi organizată convenţia naţională a partidului, la care sunt aşteptaţi peste 5.000 de reprezentanţi din teritoriu. Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida pentru şefia partidului actualul preşedinte Vasile Blaga şi fostul ministrul Elena Udrea.

 

Comenteaza