Boc are zilele numărate în PDL. Predoiu cere excluderea sa din partid

Boc are zilele numărate în PDL. Predoiu cere excluderea sa din partid
Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, îl ameninţă pe Boc cu excluderea din partid dacă acesta nu va participa la o reuniune a ACL în care să îşi motiveze alegerea de a susţine o altă formaţiune în cursa pentru alegerile prezidenţiale.

Faptul că Emil Boc susţine candidatul PMP la alegerile prezidenţiale stârneşte reacţii dure în conducerea PDL. Fostul premier Emil Boc a semnat în urmă cu doar câteva zile lista de susţinere a candidaturii Elenei Udrea la Preşedinţie, motivând că doreşte să spargă un clişeu în societatea românească şi că are încredere în că odată ajunsă la conducerea ţării, aceasta poate arăta direcţia corectă din punct de vedere economic.

Gestul lui Boc a provocat supărări în partid, iar fostul premier a primit şi un ultimatum din partea lui Cătălin Predoiu. Dacă primarul Clujului nu va onora invitaţia lui Predoiu la reuniunea Biroului Permanent Naţional (BPN) al ACL care va avea loc la sfârşitul săptămânii, acesta riscă să fie exclus din partid.

"Îl invit pe dl Boc să participe la BPN reunit al ACL care va avea loc vineri la Braşov, înaintea Ligii Aleşilor Locali ai ACL. Îl invit să vină în faţa colegilor care i-au arătat întotdeauna respect şi să îşi explice şi precizeze poziţia. Dacă dl Boc ne va ignora şi de această dată şi nu va veni, aşa cum ne ignoră de peste un an de zile, inclusiv la mitingul de la Cluj, voi cere în următorul BPN excluderea dlui Boc din PDL", a afirmat Predoiu, pe contul său de pe site-ul de socializare Facebook.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat la sfârşitul lunii august referitor la faptul că Boc o susţine pe Udrea la Preşedinţie că, "dacă Emil Boc se simte atras de un alt partid, nu are decât să-şi dea demisia din PDL şi să se înscrie într-un alt partid", considerând că nu este "deloc demn acest demers". Până la ora publicării materialului, Boc nu a putut fi contactat.

Comenteaza