Boc a fost validat de PNL pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca / Ce alți candidați va avea PNL în județ. Sărmaș, exclus din partid

Boc a fost validat de PNL pentru un nou mandat la Primăria Cluj-Napoca / Ce alți candidați va avea PNL în județ. Sărmaș, exclus din partid

Colegiul Director Judeţean al PNL Cluj a validat, vineri, candidatura lui Emil Boc pentru un nou mandat la Primăria municipiului Cluj-Napoca, în cadrul alegerilor locale din 9 iunie 2024. Astfel, actualul edil va candida pentru al șaselea mandat. 

''Despre alegeri o să vorbim în preajma alegerilor. Nu aș vrea să vorbesc mai repede, pentru că o să avem timp într-o ecuția electorală. Alegerile locale și europarlamentare vor avea loc în 9 iunie și vom vorbi la timpul potrivit", a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În cadrul ședinței au fost validați mai mulți dintre actualii primari în funcție, printre care Cristian Matei la Turda, Dorin Lojigan la Câmpia Turzii, Costan Morar la Dej, Ovidiu Drăgan la Gherla, Dorin Gelu Topan la Gilău, Bogdan Pivariu la Florești, Cristinel Popa la Ciurila, Gabriel Costea la Feleacu, Ioan Huldușan la Pălatca, Cornel Chifor din Cornești. O necunoscută a rămas candidatul pentru Primăria orașului Huedin, unde actualul edil nu mai dorește să intră în lupta pentru un nou mandar, fiind la vârsta pensionării. 

În cadrul ședinței a fost validată și candidatura lui Alin Tișe la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Sabin Sărmaș, exclus din partid 

Tor vineri seara, BPJ-ul a menținut decizia Biroului Municipal ca Sabin Sărmaș să fie exclus din PNL, după ce politicianul a anunțat că va candida la funcția de primar a municipiului Cluj-Napoca, ceea ce reprezintă o încălcare statutară. Sărmaș va candidat independent, cu susținerea Forța Dreptei Cluj și Alternativa Dreaptă Cluj. 

Pe lângă Sărmaș și Boc, la primăria clujeană și-a mai anunțat candidatura Viorel Băltărețu de la USR Cluj.

Alegerile locale vor avea loc în 9 iunie 2024 împreună cu cele europarlamentare.

Comenteaza