Bilanțul deputatului Radu Molnar pe anul 2021. Ce planuri de viitor are

Bilanțul deputatului Radu Molnar pe anul 2021. Ce planuri de viitor are
| Foto: Facebook.com/radu.molnar

Deputatul USR Cluj Radu Molnar își prezintă activitatea parlamentară din acest an, dar și propunerile pentru viitor.

Parlamentarul clujean susține că se încheie un an dificil pentru toți românii, mai ales în ceea ce privește zona sănătății și cea economică.

„Încheiem un an dificil pentru toți românii, în care ne-am confruntat cu probleme majore, atât în sfera sănătății cât și în cea socio-economică. Din poziția de demnitar, am încercat cu fiecare ocazie să pun pe agenda publică soluții practice, iar acum vin în fața voastră cu activitatea parlamentară din acest an și cu propunerile mele pentru viitor.

Legea Zilei libere pentru vaccinare este primul proiect pe care l-am dus la finalitate în vara acestui an. Este o măsură menită să încurajeze imunizarea în rândul celor care nu reușeau să-și facă timp pentru ea. Asta în contextul în care primele luni au fost foarte aglomerate, iar vaccinarea presupunea adesea deplasarea în alte localități. Măsura este acum în vigoare și beneficiază de pe urma ei orice angajat care alege să se vaccineze, pentru fiecare doză.

Integrarea categoriilor defavorizate prin muncă a fost următorul proiect asumat. Propunerea a luat forma unui pachet legislativ care și-a propus modificarea Codului Administrativ, a Codului Fiscal, a legii voluntariatului și a legii economiei sociale. Finalitatea proiectului nostru va avea ca rezultat scăderea ratei şomajului, contribuind astfel la reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi marginalizare socială. Așa arată viziunea USR, a solidarității și responsabilității colective.

Iar în acest moment, lucrăm de zor la o măsură care dorește să reglementeze mai strict utilizarea materialelor pirotehnice, care în perioada sărbătorilor fac ravagii în rândul oamenilor și animalelor deopotrivă. Vorbim aici despre zeci de cazuri de răniri, incendieri, distrugeri, dar și traumatizarea tuturor animalelor care intră în contact cu petardele și artificiile.

De asemenea, lucrez cu alți colegi parlamentari și pe teme fanion, care pot deveni proiecte de țară. Un proiect necesar care se lasă așteptat este reforma administrativ-teritorială a României. Este un deziderat al nostru și implică o transformare majoră a felului în care evaluăm, gestionăm și remunerăm sistemul public.

La debutul mandatului mi-am propus proiecte specifice zonei mele de expertiză, respectiv dezvoltarea industriei IT, încurajarea antreprenoriatului sau digitalizarea relației dintre cetățeni și stat. Lucruri care să ajute la recuperarea decalajului unei țări rămasă în urmă față de surorile ei europene. Însă în contextul dificil al României de azi, am decis să acționez pe teme de imediată necesitate, prin măsuri menite să combată pandemia și consecințele ei economice.

Sper că o dată cu stabilizarea situației interne să revenim la proiecte din afara sferei necesității imediate. În anul care vine, doresc să susțin măsuri legislative de încurajare a antreprenoriatului și a start-up-urilor, reglementarea bacșișului și introducerea posibilității plății acestuia cu cardul. Trebuie să ne fie clar că sănătatea financiară a României depinde de toți acești actori economici, angajati si angajatori deopotriva. Succesul lor este succesul țării.

Acestea fiind spuse, îmi doresc ca în anul următor să ne orientăm către proiecte de viitor, să stabilim împreună o viziune și să împingem România către ea! Iar pentru asta, rămân deschis colaborării cu voi. Fiecare dintre proiectele susținute și finalizate până acum, și-au avut originea în inițiative civice, fie că vorbim de indivizi sau asociații. Aceasta este metoda USR de a schimba România: de la firul ierbii, de la cetățeni.

Inchei cu o urare in prag de sărbători si cu dorința de a fi mai înțelepți in decizii si mai buni unii cu alții. La mulți ani și fie ca anul viitor sa fie mai sănătos și mai liber pentru noi toți”, a transmis Molnar.

Comenteaza