Băsescu scoate PDL din alegerile prezidenţiale din 2014 FOTO

Băsescu scoate PDL din alegerile prezidenţiale din 2014 FOTO
Preşedintele Traian Băsescu descurajează PDL pentru alegerile de anul viitor, într-o declaraţie la Cluj.

Băsescu a spus la Cluj, după o întâlnire-fulger cu primarul Emil Boc, că PDL nu are acum un lider care să depăşească mediocritatea politică. "Ttrebuie să se concentreze pentru alegerile parlamentare din 2016, să devină competitivi", a spus Băsescu.

"Acum nu au un candidat pentru prezidenţiale. Elita PDL nu depăşeşte mediocritatea politicului din România. Ei trebuie să privească la 2016, să fie competitivi la alegerile parlamentare de atunci", a spu Băsescu. "Numai o echipă poate relansa partidul, pentru că nu au un lider în acest moment". Băsescu s-a referit la o echipă care ar putea fi aleasă la următorul congres al partidului, programat luna viitoare la Bucureşti.

"De obicei am fost şi m-am dus la Convenţia PDL şi mă duc dacă acum mă mai invită cineva, o să vedem... Eu aştept ce aşteaptă orice om, un PDL revitalizat, ca pe vremea când se bătea cu PSD în parte şi cu PNL dacă era nevoie, un PDL care să fie alternativa pentru că, aşa cum merge acum, mă tem că se îndreaptă către zona marginală a politicii. Nu au un lider care să-i tracteze. Cred că, în momentul de faţă, PDL nu are un candidat pentru prezidenţiale, aşa cum se arată acum elita PDL-ului, pentru că, în prezent, elita PDL-ului nu depăşeşte media sau mediocritatea politicului", a declarat Traian Băsescu, la finalul întrevederii cu Emil Boc.

Şi înainte de întâlnirea cu Emil Boc preşedintele României Traian Băsescu a vorbit despre alegeri şi Elena Udrea.

"Când şi el (Emil Boc, n.r.), şi eu - că nu numai el - şi mai e cineva, Elena Udrea, eram bătuţi cu pietre la Bucureşti, el a venit la Cluj, la el acasă, şi a câştigat mandatul de primar. A fost un lucru extraordinar, nu numai pentru el, ci şi pentru mine", a mai spus Traian Băsescu.

Emil Boc este fostul premier al României din partea PDL.

Comenteaza