Băsescu: Nu sunt de acord cu varianta coaliţiei privind parlamentarii, cea a USL mi se pare corectă

Băsescu: Nu sunt de acord cu varianta coaliţiei privind parlamentarii, cea a USL mi se pare corectă
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că nu este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, el menţionând că varianta USL, care vizează 300 de parlamentari, este cinstită şi ar trebui să fie susţinută de politicienii PDL care sunt cinstiţi.

Întrebat dacă este de acord cu varianta coaliţiei de reducere a numărului de parlamentari la 388, Băsescu a răspuns: "Nu, categoric nu. Nici măcar nu-mi pare a fi foarte cinstită, pentru că acum sunt 471 şi se propun 388. Păi dacă luăm recensământul, constatăm că pe legislaţia actuală se reduce cu vreo 60 de parlamentari. (...) Eu, politicienilor de la PDL care sunt cinstiţi le recomand să susţină iniţiativa USL care vizează 300 de parlamentari. Mi se pare corectă, măcar răspunde unui deziderat. Politicienii nu pot să spună austeritate pentru tot poporul, iar pentru noi nu".

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în şedinţa coaliţiei s-a stabilit de principiu recucerea la 388 a numărului de parlamentari - 300 deputaţi şi 88 senatori - şi că nu s-a discutat despre asumarea răspunderii pe pachetul de legi electorale.

"Coaliţia a căzut de acord asupra a trei principii, respectiv: 300 de deputaţi, 88de senatori şi un vot compensat pe liste de aproximativ o treime. Această treime va depinde de rezultatul înregistrat la referendum pe care îl vom avea abia în luna ianuarie. În cel mai scurt timp cu putinţă, coaliţia va elabora legile necesare pentru a fi promovate în Parlament", a declarat Verestoy.

El a precizat că în şedinţa de luni a coaliţiei nu s-a discutat despre asumarea răspunderii Guvernului pe pachetul de legi electorale.

 

Comenteaza