Băsescu îi ia apărarea Elenei Udrea: „Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit”

Băsescu îi ia apărarea Elenei Udrea: „Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit”
| Foto: romaniatv.net

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că Elena Udrea "nu a dus niciun leu acasă” şi susţine că aceasta a fost condamnată "nu pe probe". 

"Nu e nimic nou sub soare. O groază de lichele spun că au dat bani ca să ajungă la mine. Vedeţi Căpăţână, vedeţi... care a vrut să scape după ce a furat bani şi i-a dus acasă, a fost simplu să spună, i-am dat bani lui Udrea ca să ajungă la Băsescu. Arătaţi-mi un singur om, un singur om care poate să spună că mi-a dat mie un leu”, a afirmat Traian Băsescu, vineri seară, într-o intervenţie telefonică la România Tv, potrivit news.ro.
 
Fostul şef al statului a susţinut că Elena Udrea a fost condamnată "nu pe probe" şi că ea "nu a dus niciun leu acasă".
 
"Nu pe probe (merge la închisoare Elena Udrea – n.r.). Arătaţi-mi un singur leu pe care şi l-a însuşit Elena Udrea! Un leu. Degeaba mă întrebaţi pe mine, că eu o să vă spun că Elena Udrea nu a dus niciun leu acasă”, a mai afirmat Băsescu. 
 
În ceea ce priveşte acuzaţiile conform cărora Elena Udrea ar fi primit mita pentru a duce bani la fostul Partid Democrat Liberal, Băsescu a susţinut că în acest caz ar trebui aplicată legislaţia privind finanţarea partidelor politice.
 
"Atunci înseamnă că trebuie să ne uităm într-o lege a finanţării partidelor de la vremea respectivă care spune foarte clar că banii primiţi ilegal pentru campanii se confiscă. Nu vorbeşte de puşcărie. Deci dacă discutăm de finanţări de campanii, avem o lege a finanţării campaniilor, pe care nimeni nu vrea să o respecte. Ăsta-i răspunsul meu, nu am altul, pentru că atâta timp cât nu sunt duşi acasă, sunt bani care au fost utilizaţi pentru campanie.

A fost o finanţare ilegală, ea se confiscă şi cel care a finanţat este amendat cu suma pe care a dat-o, sau partidul, depinde dacă partidul nu a luat declaraţie scrisă de la cel care a finanţat campania”, a adăugat fostul preşedinte al României.

Comenteaza