Băltărețu, după votul negativ pentru Schengen: "Lecția zilei e, în primul rând, că trebuie să devenim mai abili jucători în politica mare a Europei"

Băltărețu, după votul negativ pentru Schengen: "Lecția zilei e, în primul rând, că trebuie să devenim mai abili jucători în politica mare a Europei"

Deputatul clujean Viorel Băltărețu spune că România trebuie să rămână "dreaptă și fermă pe poziție" după refuzul întâmpinat astăzi la Bruxelles, dar că e limpede că "trebuie să devenim mai abili jucători în politica mare a Europei".

Viorel Băltărețu consideră "extrem de îngrijorătoare poziția individualistă a unor state membre UE" în chestiunea aderării la spațiul Schengen, având în vedere contextul politic actual, în care "Europa este afectată de influențe externe în afacerile ei interne", dar îndeamnă România să rămână "dreaptă și fermă pe poziție", pentru că "nu am ajuns până aici ca să ne oprim acum!"

"România, stai dreaptă și fermă pe poziție. Niciun pas înapoi pentru ce am câștigat pe drept.

E extrem de îngrijorătoare poziția individualistă a unor state membre UE, repetente la materia numită coeziunea Uniunii.

Un context periculos în aceste vremuri complicate, când, mai vizibil ca oricând, Europa e afectată de puternice influențe externe în afacerile ei interne.

Știm unde mai avem de lucru în țară. Dar lecția zilei de azi e, în primul rând, că trebuie să devenim mai abili jucători în politica mare a Europei.

Și pentru asta, avem nevoie de lideri capabili să impună respect la nivel înalt, să negocieze și să apere interesele României, să redea românilor demnitatea de a fi cetățeni cu drepturi depline ai Uniunii Europene", a transmis parlamentarul USR Cluj, Viorel Băltărețu.

Comenteaza