Foto Avram Fițiu, candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca: „Venim cu un program politic care are 100 de idei de proiecte”

Avram Fițiu, candidatul PMP la Primăria Cluj-Napoca: „Venim cu un program politic care are 100 de idei de proiecte”
PMP, prima acțiune electorală oficială la Cluj: „Vom obține un scor istoric la alegeri”
PMP, prima acțiune electorală oficială la Cluj: „Vom obține un scor istoric la alegeri”
PMP, prima acțiune electorală oficială la Cluj: „Vom obține un scor istoric la alegeri”
PMP, prima acțiune electorală oficială la Cluj: „Vom obține un scor istoric la alegeri”

Partidul Mișcarea Populară (PMP), și-a prezentat, vineri, la Cluj-Napoca, planurile pentru alegerile locale din septembrie, în prima zi a campaniei electorale.

Prima acțiune oficială din campania electorală a Partidului Mișcarea Populară i-a adus la Cluj-Napoca pe Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac și Cristian Diaconescu, fost Ministru de Externe și al Justiției, actualmente membru PMP.

De asemenea, la conferință de presă, au participat și cei mai importanți candidați din filiala județeană PMP Cluj, președintele organizației Cluj, Cristian Lungu, care este candidatul pentru președinția Consiliului Județean Cluj, candidatul pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, profesorul Avram Fițiu și preotul Augustin Criste, candidatul PMP pentru primăria Florești.

„Sunt convins că împreună cu întreaga echipă de candidați pe care îi avem înscriși la această competiție, PMP Cluj va obține un scor istoric. Am fost din prima clipă adeptul organizării alegerilor. Au existat alegeri și în vreme de război, pentru că esența democrației este să nu neglijăm aceste drepturi fundamentale pe care le avem, de a alege și de a fi ales.

În municipiul Cluj-Napoca există mulți cetățeni care vor altceva, vor un nou început. Eu cred că profesorul Fițiu reprezintă acel profil de om politic, profesionist, care poate da un nou start pentru acest oraș. Cu o nouă viziune despre Cluj- Napoca putem deveni ce ne dorim, capitala verde”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac.

El a mai spus că PMP este singurul partid politic care a venit cu o viziune clară.

„În ceea ce privește modul cum putem opri risipa banului public. Avem un proiect de lege prin care propunem să transformăm total modul prin care se cheltuie resursele publice. Legea transparenței totale în administrație este o inițiativă a PMP, pe care noi am propus-o și este adoptată de senat, se află pe ordinea de zi a camerei deputaților”, a explicat Tomac.

Eugen Tomac îi încurajează pe toți candidații PMP să participe la orice fel de dezbateri publice, la televizor, la radio sau în mediul online. „Fuga de dezbatere înseamnă o palmă dată democrației”, a adăugat șeful PMP.

Fostul Ministru de Externe și al Justiției, Cristian Diaconescu a declarat că oportunitățile la Cluj sunt „uriașe” și că trebuie făcut „tot ce este necesar” pentru a atrage cât mai mulți bani europeni.

Avram Fițiu, candidatul PMP pentru primăria municipiului Cluj-Napoca a afirmat că a ales programul politic „Cluj-Napoca-2024 Capitală Europeană Verde” din mai multe considerente.

„Înverzirea orașelor face parte din primele trei mari provocări ale europei. A doua provocare este cea digitală, iar a treia cea demografică. Proiectul meu politic răspunde acestor provocări. Verdele cu digitalizarea sunt mână în mână în toată europa”, a declarat profesorul Avram Fițiu.

Acesta a mai spus că are peste 100 de idei de proiecte pentru municipiul Cluj-Napoca.

„Suntem într-o bătălie politică. Venim cu un program politic, care are 100 de idei de proiecte, de infrastructură verde și de servicii verzi, care acoperă cele 6 șantiere majore ale unui dosar de candidatură pentru 2024.

Proiectele pe care le propun vizează un răspuns concret pentru acest oraș în 2024 și chiar mai departe. Nu ne putem permite să avem un oraș ca astăzi atât de poluat. Prin soluții digitale extrem de simple se pot rezolva multe probleme, precum și cea a traficului”, a precizat candidatul PMP la fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, Avram Fițiu.

Acesta a mai adăugat că își dorește o schimbare de paradigmă politică, „de la o bătălie între oameni, la o bătălie de idei, de proiecte. Trebuie terminată cu această bălăcăreala politică”, a conchis Fițiu.

Comenteaza