Autonomie culturală pentru UDMR, într-un Consiliu înfiinţat azi la Cluj

Autonomie culturală pentru UDMR, într-un Consiliu înfiinţat azi la Cluj
UDMR va avea un Consiliu de Autonomie Culturală. Structura a fost înfiinţată astăzi la Cluj, într-o şedinţă prezidată de preşedintele formaţiunii, clujeanul Kelemen Hunor, şi la care au participat reprezentanţi au totutor filialelor UDMR din ţară, dar şi a altor instituţii, cum ar fi Universitatea Sapientia.

"Am pregătit demult înfiinţarea acestui Consiliu. Am vrut să-l înfiinţăm în urmă cu două săptămâni, dar din cauza agendei mele a trebuit să-l amânăm. De anul trecut avem această intenţie, dar până s-au făcut toate nominalizările a trecut timpul", a spus Kelemen într-o conferinţă de presă, adăugând că înfiinţarea consiliului "nu are nicio legătură cu alegerile".

Consiliul va folosi învăţământul şi cultura pentru  a întări identitatea naţională a minorităţii maghiare. "Noi suntem convinşi că dincolo de dorinţa comunităţii maghiare, şi România este mai bogată dacă minorităţile naţionale, toţi cei care trăiesc înRomânia, îşi pot păstra şi dezvolta identitatea naţională", mai spune Kelemen.

UDMR Cluj şi-a desemnat ieri candidatul la Primăria Cluj-Napoca, este vorba de Peter Eckstein - Kovacs. Tot ieri, o altă formaţiune care reprezintă interesele comunităţii maghiare, PPMT, şi-a desemnat candidatul pentru aceeaşi funcţie, Gergely Balasz. "Candidatul nostru a demonstrat că poate fi liderul tuturor cetăţenilor din Cluj. Sunt convins că va avea un rezultat bun, peste aşteptările unora sau altora", explică preşedintele UDMR.

Consiliul înfiinţat astăzi va fi condus de Szekely Istvan, secretarul-general adjunct al UDMR.

Etichete
Comenteaza