Austria se împotriveşte în continuare aderării României şi respinge apelul Ursulei von der Leyen

Austria se împotriveşte în continuare aderării României şi respinge apelul Ursulei von der Leyen
| Foto: pincasso - Depositphotos.com

Preşedinta Comisiei Europene a cerut miercuri, în discursul despre Starea Uniunii, ca România şi Bulgaria să fie admise imediat în spaţiul Schengen. Ministrul de interne din Austria, Gerhard Karner, s-a grăbit să-i dea replica şi s-o refuze, insistând că îşi menţine împotrivirea, relatează presa austriacă.

Ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner, a respins apelul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, de a ridica imediat blocajul austriac impus aderării Bulgariei şi României la spaţiul Schengen. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de migranţi trebuie să fie obiectivul central al Comisiei Europene, a comentat Karner.

"În prezent, cifrele privind migraţia sunt în creştere în întreaga Europă şi în multe ţări se discută despre controale suplimentare la frontieră, de exemplu în Germania, pentru graniţa cu Polonia. În acest moment, nu are sens pentru mine să vorbesc despre o extindere a spaţiului Schengen. Avem nevoie de mai multe controale, nu de mai puţine", a declarat ministrul austriac de interne, citat de publicaţia Die Presse.

În discursul său privind Starea Uniunii, Ursula von der Leyen ceruse ca Bulgaria şi România să fie admise în spaţiul Schengen "fără întârziere". Ambele ţări au dovedit că îndeplinesc condiţiile necesare, a declarat ea.

Guvernul austriac a blocat aderarea la Schengen a Bulgariei şi României la sfârşitul anului trecut şi în ciuda demersurilor făcute de cele două capitale şi de Bruxelles-ului îşi menţine împotrivirea invocând riscuri în materie de migraţie.

 

 

Etichete
Comenteaza