News alert Foto AUR și-a prezentat programul de Guvernare la Cluj: „Oamenii de rând de aici nu își mai permit să trăiască în propriul oraș”

AUR și-a prezentat programul de Guvernare la Cluj: „Oamenii de rând de aici nu își mai permit să trăiască în propriul oraș”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat, joi, la Cluj-Napoca, programul de guvernare în 15 puncte – „Reconstruim România”. 

La evenimentul organizat la un hotel de 5 stele din orașul pe Someș, au participat, printre alții: George Simion - liderul AUR, Ramona Ioana Bruynseels - coordonator al partidului, Marius Lulea - prim-vicepreședinte, Ilie-Alin Coleșa - parlamentarul AUR de Cluj sau Avram Fițiu, fost candidat la primăria Cluj-Napoca din partea PMP, care a trecut între timp în echipa AUR.

„Bună seara și bine v-am găsit oameni de AUR. Putem sta foarte mult să povestim despre ce s-a furat și ce s-a distrus în ultimii 30 de ani. Am venit astăzi la Cluj, așa cum venim în toate colțurile țării, așa cum mergem și în Diaspora, pentru a vorbi despre soluții. Cei de la putere nu se mai ajung la ciolan. Suntem aici pentru a prezenta structura centrală a programului nostru de guvernare. Acest program este încă în dezbatere publică, deci așteptăm păreri și sugestii”, a declarat George Simion.

Clujeanca Ramona Ioana Bruynseels a transmis că tot mai mulți oameni de calitate se alătură formațiunii politice.

Partidele cu care ne-am obișnuit sunt deja obosite și ne sfidează. Vin în fața noastră cu lipsă de respect. AUR luptă pentru o Românie puternică, pentru o țară performantă. Tot mai mulți români își doresc o țară nouă. Suntem singurul partid aflat în creștere în sondaje. Zi de zi ni se alătură oameni buni, patrioți, dedicați, onești. Ni se pare absolut firesc să venim în fața dumneavoastră să vă prezentăm programul de guvernare. Avem specialiștii de care este nevoie. Avem, mai mult decât orice, dragoste față de țară și față de oameni”, a afirmat coordonatorul AUR.

Într-un filmuleț care a rulat pe ecranul din sala evenimentului, AUR a prezentat mai multe probleme cu care, potrivit acestora, se confruntă Clujul:

Județul Cluj a înregistrat o scădere semnificativă, în sectorul industrial, în ultimii 33 de ani. Această situație poate fi atribuită, în mare măsură, acțiunilor politicienilor din PSD și PNL. Corupția și interesele politice au avut un impact major provocând daune mari industriei locale. Politicienii au prioritizat propriile interese. Oamenii din Cluj nu își mai permit să trăiască la ei în oraș (...). S-au închis fabrici și s-au pierdut multe locuri de muncă. Antreprenorii locali s-au confruntat cu o birocrație excesivă. Oamenii de rând din Cluj nu-și mai permit să trăiască în propriul oraș, fiind dați la o parte de angajații de la multinaționale, unde sunt plătiți de 2-3-5 ori mai mult decât ei. Pe măsură ce firmele străine se extind, costul este îndurat de cei mai săraci. Aceștia își pierd locul în oraș și nu-și mai permit să locuiască aici”.

Ce ar face AUR dacă ar ajunge la „putere”

În propunerea sa de program de guvernare, AUR atinge mai multe domenii esențiale precum sănătate, educație sau economie. Printre cele mai importante prevederi din documentul în 15 puncte este reducerea la jumătate a numărului de ministere (maximum 12), dar și reducerea cu două treimi a numărului total de unități administrativ-teritoriale.

De asemenea, AUR dorește modificarea Constituției României prin punerea în practică a deciziei luate de români prin referendum, de reducere a numărului de parlamentari la 300. Partidul condus de George Simion își propune să construiască, modernizeze sau extindă nu mai puținde 500 de școli din România.

AUR promite că în primii săi patru ani de guvernare va mări salariul minim brut până la 5.000 de lei, iar el se va indexa anual cu rata inflației. Totodată, se vorbește despre reducerea „drastică” a taxelor, a contribuțiilor la sistemul de pensii, asigurări sociale și sănătate până la un nivel cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 de lei din salariul brut. 

Comenteaza