Asociația comunelor din Cluj are un nou președinte

Asociația comunelor din Cluj are un nou președinte
| Foto: Facebook.com/raduflorin.abrudan

Primarul comunei Ciucea, Radu Florin Abrudan a fost ales noul preşedinte al Asociaţiei Comunelor din Cluj.

Alegerile s-au organizat la Hotel Termal din Băile Felix, vineri după-amiază, iar sâmbătă a urmat o socializare. Edilul liberal îl înlocuiește pe colegul său, Ovidiu Colceriu, primarul din Sânpaul, care în urma unor discuții tensionate dintre primarii liberali a făcut un pas în spate.

Potrivit apuseni.info, primarul din Mica, Tiberiu Zelencz, și-a dorit funcția de președinte, însă în final primarii liberali, majoritari în asociație, au decis primenirea asociației prin alegerea unui nou președinte.

Voci importante în cadrul dezbaterilor au fost: Gheorghe Iancu – primarul din Căpușu Mare, Cristinel Popa – primarul din Ciurila, Gheorghe Boca – primarul din Poieni, Cărhaț Emil – primarul din Bonțida, Lehene Sorin Gelu – primarul din Aghireșu, Gelu Topan – primarul din Gilău și Silviu Boldor – primarul din Cășeiu. 

De asemenea, primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu a fost prezent la eveniment, și a refuzat orice funcție de conudecere, motivând că se dedică total administrației floreștene.

Asociația Comunelor din România (A.Co.R.) a fost înființată în 1997, ca o asociație de autorități locale, având ca membri comunali din România. În prezent, numărul membrilor este de 1489 comune, din toate județele României. În județul Cluj există 75 de comune, iar dintre acestea, 60 fac parte din Filiala Județeană Cluj a ACoR.

Comenteaza